fbpx    

Inspirerende en originele foto-ideeën voor je FujiFilm Instax Camera

15 januari 2020

Ik ben een groot fan van mijn FujiFilm Instax Mini. Ik kreeg vijf jaar geleden de 8 van Jop voor kerst en een tijdje geleden kocht ik zelf de 9, nadat de 8 na alle botsingen en onvoorzichtig gedrag vanuit mij, wat slechtere foto’s begon te maken. Nog steeds krijg ik leuke reacties op de camera en wat nog leuker is: de camera wint nog steeds terrein! Meer en meer mensen zoeken hier naar blogposts over deze leuke camera. Ik schreef al eerder over manieren om je Instax foto’s op een leuke manier te bewaren. Met onderstaande tips maak je nog leukere foto’s!

Gebruik kleurenfilters

Er zijn verschillende kleurenfilters te vinden voor je Instax Camera. Wat dacht je van een regenboogmuur gemaakt met de filters? De filters zijn te koop op AliExpress en kosten rond de €3,-

Fotografeer een groot object in stukjes

Maak een collage van één object, maar steeds een ander onderdeel gefotografeerd. Als je alle onderdelen samenvoegt, heb je de volledige afbeelding! Doe dit overigens niet met je kind. Ik denk niet dat hij of zij zo lang stil kan zitten.

Kies voor bijvoorbeeld een mooie grote boom, een mooi kasteel of een ander prachtig tafereel.

Gebruik een film met een thema

Er zijn veel verschillende films te koop waarbij de rand niet wit is zoals bij het origineel. Zo zijn er films te koop waar de randen zwart zijn, of juist gekleurd. Ook zijn er veel Disney-gerelateerde films te koop. Hoe leuk is het om in Disneyland Parijs foto’s te maken met Disney-films? Daar win je de Disney foto challenge sowieso mee!

Maak een kalender

Maak een kalender van je favoriete foto’s. Je kan ervoor kiezen om elke maand je kindje te fotograferen terwijl hij of zij groeit. Dit kan trouwens wel behoorlijk confronterend zijn voor je moederhart. Ze groeien zo snel…

Fotografeer elke dag een woord om zo een quote te maken

Ook zo dol op quotes? Wat dacht je ervan om een quote in gedachten te nemen en elke dag een woord te vinden die in die quote terugkomt. Als je alle woorden hebt gehad, heb je een wel heel bijzondere quote die je niet gauw vergeet!

Je kan dit uiteraard ook met slechts een enkel woord doen! Dan fotografeer je dus elke keer een letter, in plaats van een woord.

Ben je geïnspireerd geraakt? Ik ben benieuwd naar jullie resultaten! Tag me op Instagram, of laat een reactie hieronder of op Facebook achter!

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *