fbpx    

Instagram zomercliché foto challenge: de terugblik

7 september 2018

Oh, wat heb ik een lol gehad met het zien en het meedoen aan de Kaktussen Instagram zomercliché foto challenge van augustus! Dagelijks werd ik op Instagram door mensen getagd die meededen, al dan niet met serieuze of minder serieuze foto’s. Het is ondertussen september en er kwamen vragen of ik nog een terugblik zou schrijven. Ja zeker! In deze post vind je mijn bevindingen en de leukste foto’s. Ook een shoutout naar alle deelnemers. Jullie zijn fantastisch!

Wat was het ook alweer?

De Kaktussen Instagram zomercliché foto challenge, een flinke mond vol. Wat was het ook alweer? Het was een challenge vol clichéfoto’s. Van opblaasbare flamingo’s tot cocktails, palmbomen en stranden. Alles wat je op Instagram vindt onder #thegoodlife of #thesummerlife, want je weet toch. Zomer is leven, zomer is fantastisch. En we posten allemaal dezelfde perfecte foto’s. Om daar de draak mee te steken, bedacht ik de challenge.

Instagram cliché foto challenge zomereditie

Wat vind je er nou eigenlijk zelf van?

Ja, Caroline. Wat vind je nu eigenlijk zelf van die challenge? Eh, eerlijk gezegd? Ik was er na een paar dagen al wel klaar mee. Wie maakte die challenge 31 dagen lang?! En wie verzon dat op een flamingo in de effing zee zitten chill zou moeten zijn?!
Oh wacht, dat was ik zelf. Dat viel dus tegen. Alhoewel ik wel dubbel lag toen Jop de nog niet opgeblazen flamingo fotografeerde onder de noemer #kaktussenzomercliche. Ja, zo kan het ook.

Tip voor mezelf: de volgende foto challenge zal zeker korter worden! Komt er een volgende challenge dan? Ja, zeker! En die is nog leuker dan deze. En korter. Dat beloof ik.

De foto’s

Ik heb zelf, ik durf het haast niet te zeggen, slechts zeven keer meegedaan aan de challenge. Wat belachelijk is, want ik had de meeste foto’s al klaar staan op mijn telefoon. Ik vond het gewoon te veel gedoe. En toen ik ook nog eens zoveel moeite (en oké, heel veel lol) had om op een effing opblaasbare flamingo te zitten, was het even klaar. Conclusie: influencen is hard. Ik ga wel gewoon door met foto’s plaatsen van cocktails en troep van De Kleinste, daar ben ik een stuk beter in. Ik werd namelijk heel chagrijnig van al die foto’s maken. En Jop werd vast ook niet blij van het feit dat ik snauwde dat hij vooral móóóóóie foto’s moest maken van mij op die flamingo. Arme schat. Hij zou wel een goede instahusband zijn. Wel een slechte fotograaf, trouwens. Maar we kunnen niet alles hebben.

Ik heb me dus wel suf gelachen om jullie foto’s. Voeten in plantenbakken en zandbakken. Een ananas met een zonnebril op, of een opblaasbare eenhoorn van de buren, maar dan zonder zwembad. Maar er kan er maar één de winnaar zijn! En dat is dan toch wel @peterwoltman, die me elke dag, 31 dagen lang tagde in een foto. Ik werd er gek van. Dus gefeliciteerd.

Als je alle foto’s wilt zien, dan kan dat onder #kaktussenzomercliche op Instagram!

De leukste en meest bijzondere foto’s

Ik zag dus serieus pas net dat Samantha mijn blog open heeft staan op haar outdoor office foto. Te gek detail!

De foto van mij op een flamingo bleek een ware hit op Instagram. Het is mijn populairste foto. Weet niet of ik daar nou trots op moet zijn. Ik kwam er ook achter dat je dus de horizon kan corrigeren op Instagram. Daar kwam ik alleen wel pas achter nadat ik de foto’s had geplaatst, dus op alle foto’s loopt de zee een beetje leeg.

Jullie opblaasbare objecten, of vreemde interpretaties daarvan, waren trouwens ook om van te gieren:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dag 3 van de #kaktussenzomercliche challenge. Owned it! #zomercliche

Een bericht gedeeld door Jop Geven (@jopgeven) op

Alle deelnemers

Een lijst van alle deelnemers op Instagram op alfabetische volgorde:
a.normal.dutch.family;
carolinegeven;
jopgeven;
lana_vdhx;
maaikeschrijftop;
mamaliefde;
peterwoltman;
samanthabrouwer;
yvonnekoop;

En nu oprotten met je zomer. Het wordt herfst!

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *