fbpx    

Jongen of meisje?

20 april 2016

Zaterdag 9 april was het tijd voor onze pretecho. Een prachtig cadeautje van een lieve vriendin. Het was die dag tevens mijn verjaardag en wat is er mooier dan die dag erachter komen of je een zoon of dochter krijgt?

Voorgevoel

We hadden heel sterk een voorgevoel. We dachten beiden dat we een jongetje zouden krijgen en ook menig (schoon)ouder was het hiermee eens. En toch voel je wat spanning als je daar met je blote buik op de tafel ligt en de verloskundige jou zo gaat vertellen of je een jongetje of een meisje krijgt…

Vertellen of voor onszelf houden?

Ik ben echt heel erg slecht in geheimen bewaren. Zo wisten de (schoon)ouders al 48 uur nadat ik mijn eerste positieve test had, dat ze opa en oma werden. De enige reden dat ik overigens 48 uur heb gewacht, is omdat we op vakantie waren en Jop de tests van de Action niet vertrouwde en ik het pas mocht vertellen als ik verschillende merken had geprobeerd.

Het geslacht voor ons houden zou dus ook een hele opgave worden die we allebei niet wilden aangaan. Daarbij: delen vinden we enorm leuk! We hebben al zulke lieve berichtjes mogen ontvangen van mensen die meeleven met ons traject.

We hebben het de toekomstige opa’s en oma’s en ooms en tantes telefonisch verteld, op de terugweg in de auto. De vrienden moesten een paar uurtjes wachten. ’s Avonds verwachtten we ongeveer zestien man voor mijn verjaardag en we vonden het leuker om het hen persoonlijk te vertellen. Dat hield in dat we ’s middags nog een taart in elkaar hebben gezet, met aan de binnenkant de kleur van het geslacht. Overal in de keuken lag het glazuur en we hadden het net opgeruimd toen de eerste gasten binnenkwamen…

Gender reveal cupcake

’s Zondags heb ik vijftig cupcakes gebakken, om ze vervolgens maandag te versieren. Dinsdag heb ik ze uitgedeeld op het werk en bij de jongerentoneelvereniging die Jop en ik vorig jaar hebben opgericht. Een hoop gegil en felicitaties, veel ‘Ik zei het toch!’s en vooral veel vragen over de naam. Hebben we al een naam? Nee. Dat wordt nog een hele kluif.

 

Onthulling – jongen of meisje?

Ik zal jullie niet langer vervelen met geklets over de hele aanloop. Of wellicht ben je allang naar beneden gescrold omdat je geen zin hebt in mijn geklets.

Gender reveal cupcake

Blauw

 

it's a boy

En nog meer blauw

In september van dit jaar verwachten Jop en ik onze zoon! Het duurt nog eventjes, maar ik kan nu al bijna niet meer wachten om hem te ontmoeten, zijn vingertjes en teentjes te tellen en te ontdekken waarin hij op Jop lijkt en waarin op mij!

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *