fbpx    

Kindertipi inrichten

De kamer van De Kleinste ligt net iets lager dan de rest van de kamers op de eerste verdieping van ons huis. Hij heeft voor zijn kamer een klein halletje wat tot voor kort echt alleen maar dat was: een saai halletje. Deze saaie ruimte is nu omgetoverd tot een knus hoekje met speeltipi. Het is één van de favoriete plekjes in huis geworden en stiekem lig ik er zelf weleens in. In maart 2017 kregen wij de sleutel van ons huidige huis. Dit huis, gebouwd in 1921, heeft door de jaren heen behoorlijk wat verandering meegemaakt. Zo hebben de vorige bewoners ruim tien jaar geleden een aanbouw gerealiseerd. Mét extra slaapkamer. Door vergunningen van de gemeente moest de eerste verdieping op de aanbouw lager liggen dan de rest van de bovenverdieping. Hierdoor ligt de slaapkamer van De Kleinste lager dan de rest van de slaapkamers. Omdat wij boven overal schuine daken hebben en er gekke hoekjes zijn ontstaan door verbouwingen, paste er net geen kast in het halletje. Meer dan een jaar lieten we het maar zo. En elke keer zeiden we tegen elkaar: ‘we moeten hier wat mee’.

Speeltent

Bij de Xenos vond ik een tipi met een junglethema. Ze hebben ze helaas niet meer online, maar misschien nog wel in de winkel. Omdat wij het kleine trappetje groen hebben geverfd, de deur van de slaapkamer van De Kleinste zwart (schoolbordverf) is, wilde ik een speeltent dat hier qua kleur goed bijpaste. Naast dat de speeltent mooi in ons huis past, wilde ik ook dat het een feest zou zijn om in de tipi te zitten of te liggen. Ik heb de vloer in de tipi daarom aangekleed met een witte woondeken. Ik heb de mijne van een vriendin gekregen, maar dergelijke kleden kun je vinden bij bijvoorbeeld Action.

Tipi inrichten: fotoslinger

In de speeltent heb ik een fotoslinger gemaakt. De foto’s heb ik gemaakt met mijn Instax FujiFilm camera. De camera is trouwens te koop bij de Hema en bij Bol.com. Ik heb deze bijna altijd bij me als we op stap gaan en ik maak foto’s van de leukste momenten. Omdat de foto’s direct afgedrukt worden, zijn ze nooit van een fantastische kwaliteit. Maar dat geeft niet, ik maak ze namelijk om iets tastbaars als herinnering te hebben. De foto’s zijn alleen te zien als je in de tent zit of ligt en daardoor voelt het extra speciaal en krijg je een extra blij gevoel als je ze ziet. De fotoslinger heb ik vastgemaakt met miniwasknijpertjes die je kan gebruiken voor foto’s. Het was even een gepriegel en ik hoop dat De Kleinste er vooral niet aan trekt. Tot nu toe is het goed gegaan, maar misschien komt dat omdat ik altijd heel hard ‘NEE’ roep als hij in de buurt van de tent komt. Grapje, zou een beetje zielig zijn als hij niet mag spelen in zijn eigen tent.

Tipi inrichten: lichtslinger

Naast de fotoslinger hangt en ligt er door de speeltent ook een lichtslinger, deze komt ook van de Xenos af. Je hebt er 3 AA-batterijen voor nodig. Om ervoor te zorgen dat je kind geen batterijen in zijn of haar mond steekt, steek je het kastje met de batterijen en de aan-uitknop door het dak van de tipi en laat je het rusten tussen de drie stokken. Ik heb ervoor gekozen de lichtslinger langs de randen over de grond te leiden. Het zorgt voor een mooi sprookjesachtig effect.

Tipi inrichten: laatste decoraties

Als laatste heb ik wat decoratie in de tipi gelegd: een teddybeer die ik echt al heel lang heb, een knalgeel kussen en nog een tipi, die we ook al een behoorlijke tijd hebben. Een tipi in een tipi, ha! Ik wilde hier een leuke grap over maken, maar dat zou ook zo typisch zijn. (Jep, ik heb deze grap gestolen van Evert Kwok, ik ben niet zo goed met woordgrappen namelijk, dus de credits gaan daarheen).
De licht- en fotoslingers in deze speeltent maken het een ware droomplek.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *