fbpx    

Wenkbrauwen waxen met Kruidvat Double Precision Wax

28 maart 2018

Laten we zeggen dat de haartjes van mijn wenkbrauwen behoorlijke dikke vrienden zijn met mijn gezicht. Epileren is haast onmogelijk, omdat ik moet niezen na elk geëpileerd haartje. En als ik niet hoef te niezen, lopen er tranen over mijn wangen. Dit is niet omdat het pijn doet of omdat ik geen afstand kan doen van mijn wenkbrauwen. Dit is iets raars en vreselijk irritants. Ik had me er al bij neergelegd dat ik mijn wenkbrauwen voor de rest van mijn leven moest scheren met zo’n minischeermesje (ja, echt) om me vervolgens rot te ergeren aan al die stoppels.

Vanochtend liep ik het Kruidvat binnen en zag ik, voor een luttele prijs van €3,49, Kruidvat Double Precision Wax. Ik had je dolgraag een link gegeven, maar er is geen productpagina bij het Kruidvat van dit product. Misschien omdat het niet zo dubbel precies is als hun naam doet vermoeden.

Enfin! Voor die paar euro kon ik het niet laten liggen, want voor je het weet is het de heilige graal waar ik dan weer net niet vanaf wist. Dus vandaag een nieuwe beauty recensie, getiteld: wenkbrauwen harsen met Kruidvat Double Precision Wax. En de ondertitel: Waarom ondergetekende alsnog haar pincet erbij pakte. Daar gaan we!

In de verpakking

In de verpakking zit uiteraard een gebruiksaanwijzing, 20 waxstrips, 1 precisie wax, 1 nabehandelingscrème en een gekke dikke tandenstoker wat ongetwijfeld geen tandenstoker is, maar wat nergens uitgelegd staat op de verpakking of in de gebruiksaanwijzing.

Kruidvat Double Precision Wax inhoud

Stappenplan Kruidvat Double Precision Wax

Je moet de wax eerst opwarmen in een beker heet water voor je het kan gebruiken. In de tussentijd kun je je huid schoon (en droog) maken. De handleiding raadt talkpoeder aan. Laat ik dat nu nét als moeder in huis hebben. Een sprintje naar de slaapkamer van De Kleinste en een sprintje terug, talkpoeder op je gezicht gooien en erachter komen dat je dan de haartjes niet meer ziet die je weg wilt hebben. Is ook een oplossing. Klaar.

Nee, niet klaar. Ik depte het talkpoeder er weer af, smeerde de nu warme wax op de plekken waar ik de haren weg wilde hebben en bedacht me dat de precision wax helemaal niet zo precies is als hij beweert. Misschien moet ik daar dat stokje voor gebruiken. Lijkt me gek, want die wax wordt binnen no-time plakkerig en hard en dan kun je er helemaal niets meer mee doen, behalve het laatste gedrocht tekeningetje van je koter aan de muur mee hangen. Of aan je gezicht, hoef je ook niets meer aan je wenkbrauwen te doen. Lijkt me een beter idee dan verder klooien met wax.

Als alle wax zit waar je vindt dat het hoort, of als de wax niet op de haren zit die je weg wilt hebben, maar verder wel overal op je smoel, kun je gaan waxen. Belangrijk is dat je de strip in de haarrichting van je wenkbrauwen warm wrijft en tegen de haarrichting in van je huid aftrekt. Dit is misschien common sense, maar voor mij dus niet. Ik trok dus met de haarrichting mee en dan komt er geen enkel haartje mee. Teleurstellend. Ik dacht al: ‘Ja hoor, heb ik ook weer goedkope troep van het Kruidvat gekocht’, maar toen bleek het dat ik de gebruiksaanwijzing weer eens niet goed had gelezen. Overkomt de beste.

Als je dat doet, denk je vooral: oh, dit voelt lékker. Ik wil nog eens. Ik vond het geen pijn doen en hoewel ik met het harsen van de benen elke keer wil gillen, vond ik dit aangenaam. Ik moest mezelf inhouden om niet mijn hele wenkbrauwen in te smeren. De reden dat het waarschijnlijk ook aangenaam is, is dat je niet alle haartjes meepakt. Misschien ligt het aan mijn wrijftechnieken of dat de wax niet goed warm was, of omdat ik te traag was, of mijn haartjes te kort waren, of ik me nog steeds druk maakte om die tandenstoker, maar niet alles kwam mee. Afwerken met een pincet moet dus nog wel.

Eindoordeel

Wenkbrauw voor het harsen

Waxen met Kruidvat Double Precision Wax

Wenkbrauw na het harsen

 

 

 

 

 

 

 

Het is makkelijk in gebruik, maar kost wel meer tijd dan met een pincet losgaan op je voorhoofd. Behalve als je net als ik nonstop niest. Met een pincet kun je je wenkbrauwen ook beter shapen dan met deze wax, dus tenzij je een enorm oerwoud aan haar moet wegwerken, zou ik het anders oplossen.

Ik weet nog steeds niet wat het doel is van dat gekke bijgeleverde stokje. Misschien heeft Eric van het distributiecentrum bij het inpakken per ongeluk zijn tandenstoker ertussen laten vallen. Of  was Thea jarig en trakteerde kaas, zilveruitjes en worst op een satéprikker en heeft Eric die satéprikker in de vuilnisbak proberen te gooien, maar gooide ernaast zo in mijn doosje double precision wax. en dacht toen: ‘ja, boeien! Komt toch bij niemand terecht.’ Wrong, het komt bij deze blogger terecht die nu fantaseert over waarvoor dat stokje in hemelsnaam is!

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *