fbpx    
take it easy - niet meer te druk

Lieve 2018, ik wil niet meer ‘te druk’ zijn – take it easy programma van Kelly Smit

8 januari 2018

Hoewel het officieel maar tot 6 januari mag, doe ik het toch nog even: de beste wensen aan iedereen die dit leest. Moge al je dromen in 2018 uitkomen en mag je een nog beter mens worden dan dat je al bent.

 

Dat gezegd hebbende, ga ik een bekentenis doen. Ik vind namelijk dat ik te druk ben en nooit tijd heb. Ik heb namelijk zowel Kaktussen.nl, als een nieuwe blog. Doe veel aan vrijwilligerswerk en heb een baan. Het is mijn meest gebruikte excuus om onder dingen uit te komen die ik zou moeten doen of heel graag doe. En ik voel me er verschrikkelijk bij.

 

Bijvoorbeeld: ik loop op dit moment een week achter met de was. Toen ik nog een student was, betekende dit één wasje. Nu ik moeder ben, betekent dat dat mijn hele kelder (waar de wasmachine staat) bezaaid ligt met kledingstukken, handdoeken en hydrofiele luiers. Ik durf te zweren dat er kledingstukken liggen die De Kleinste ondertussen niet meer past, omdat hij zo snel groeit en ik te langzaam was. Nu zou je kunnen zeggen: ‘ga wassen dan!’ Totaal gelijk in. Maar: ik ben te druk.

druk, druk, druk

Ik ben namelijk heel erg druk met geen tijd hebben om te bloggen, geen tijd hebben om te koken, geen tijd hebben om te sporten, geen tijd hebben om te lezen, geen tijd hebben om uitgebreid te badderen en geen tijd hebben om eens op de grond tussen de zooi te zitten en te spelen met De Kleinste. Ik slaap te weinig en neem mezelf voor om ook een middagdutje te doen in de weekenden. Waarna ik vind dat ik te druk ben, want al het bovenstaande moet gebeuren. Dus, terwijl De Kleinste slaapt, app ik twee uur op mijn telefoon met vrienden over dat ik zó enorm druk ben, terwijl ik niets doe. Aan het eind van de dag voel ik me vermoeid, schuldig en vraag ik me klagend af hoe moeders dit vroeger deden.

Ik begin morgen

En toen las ik Nooit meer te druk van Tony Crabbe. Ik ben op dit moment heel erg van de zelfhulpboeken en na dit boek wist ik het zeker! Ik wil niet meer roepen: ‘ik ben te druk om [vul maar iets in] te doen’,  om vervolgens niets uit te vreten, maar me toch te druk te voelen. Dit onderbreken werd mijn grootste voornemen. Ik kan dit: ik begin morgen.

 

En morgen zeg ik dat ik weer morgen begin. Deze vreselijke gewoonte doorbreken, is nog best lastig als je het slechts moet doen met een boek, kan ik je vertellen.

Naar een coach?

“Misschien moet je nadenken over een coach”, heeft Jop meerdere malen tegen me gezegd als ik klaagde over dat ik zoveel wilde, maar niks gedaan kreeg. Ik mompelde weleens dat ik dat wilde, maar dat ik dat te duur vond. Want wie geeft mij de garantie dat het werkt? En jeetje, waar haal ik díe tijd dan weer vandaan om naar een coach te gaan? Wist hij niet hoe druk ik wel niet was?

Take it easy – voor drukke moeders

En toen las ik over het Take it easy programma. Dit programma, ontwikkeld door coach Kelly Smit, is bedoeld voor moeders zoals jij en ik: die vinden dat ze het niet goed genoeg doen. Die kampen met schuldgevoel en met een tekort aan energie. Speciaal voor deze moeders start er volgende week maandag 15 januari een online gratis(!) programma. In dit programma, dat slechts 5 dagen duurt en 10 minuten van je tijd per dag kost, leert Kelly je onder andere waar je schuldgevoel vandaan komt en hoe je meer energie kan krijgen. Meer informatie over het traject kun je hier op haar website vinden, daar vind je ook meteen alle informatie over hoe je je kan aanmelden.

 

Nog een beetje sceptisch? Houd dan zeker deze blog in de gaten, want als het echt werkt, zou ik toch eindelijk een keer wat consequenter moeten gaan bloggen 😉

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *