fbpx
            ‘Maar wie zorgt er dan later voor je als je geen kinderen hebt?’ Nou, jijzelf! Met deze tips!

‘Maar wie zorgt er dan later voor je als je geen kinderen hebt?’ Nou, jijzelf! Met deze tips!

door Caroline

Gisteren schreef Samantha dat ze geen kinderen wilt. Nu ze bijna dertig is, stoot dat op veel weerstand bij haar omgeving en bij wildvreemden. Van het hele lijstje vond ik de opmerking: ‘Wie zorgt er dan voor je als je oud bent?’ toch wel het vreemdste van allemaal. Want suggereert dit niet dat je alleen maar moeder wordt omdat je dan later iemand hebt die jou de trap op tilt? Of die jou helpt te herinneren wat je ook alweer moest doen. Want hee, wist je dat je gewoon trapliften kan huren? En zoveel in het leven is ingericht op twee personen. Als je dan samen met je partner bent, heb je je kind helemaal niet nodig!

De trap op met een traplift

Als je ouder wordt en de trap niet meer zelf op kan, of als je zoals ik vroeger in een rolstoel zat en mezelf bijna naar boven moest slepen aan de trapleuning, kun je twee dingen doen: of je verhuist naar een gelijkvloerse woning of je googlet op traplift verhuur en huurt een traplift. Aangezien de woningmarkt altijd op zijn zachtst gezegd bijzonder is en het nogal rigoureus is om meteen te verhuizen, lijkt me dit een zeer goede oplossing.

Boodschappen doe je tegenwoordig online

Wie had er twintig jaar geleden kunnen bedenken dat we tegenwoordig zelfs onze groenten online zouden bestellen? Ik dus niet. Mocht je geen kind hebben die dit later voor je doet, dan bestel je toch gewoon online? Er zijn zelfs partijen die tot in de keuken bezorgen, dus als je dan de sleutel lekker ouderwets onder je deurmat verstopt, kan de bezorger zichzelf binnenlaten!

Technologie is fantastisch

Van apps die bijhouden of je wel genoeg beweegt tot complete wekkers en medische scans: je kan tegenwoordig alles met je mobiele telefoon. En tegen de tijd dat jij oud bent, is vast de nieuwste iPhone 78 uit en kun je daar niet eens meer mee bellen.

En alles in het leven is ingericht op twee personen

Nou ja, natuurlijk is niet alles ingericht in het leven op twee personen. Maar veel wel. Zo zijn er tweepersoonsbedden en zijn er geen driepersoonsbedden, ook al vindt onze peuter van wel. En zijn de meeste achtbanen bedoeld om met zijn tweeën naast elkaar te zitten. In een auto zit je ook niet met zijn drieën op een rij, tenzij je zeven bent en op de achterbank plaats moet nemen tussen je oudere broers en zussen. Of stomdronken van een feestje achterin belandt tussen je vriendinnen in. En “past wel, hoor!” blijven roepen!

Hotelkamers zijn vaak voor twee personen, of voor vier. Maar dat zijn toch al gauw familiekamers. Wil je romantiek? Dan boek je geen familiekamer, maar een kamer voor twee personen. En de meest luxe auto’s huur je natuurlijk ook voor twee personen. Een cabrio voor twee, alstublieft!

Conclusie van het geheel: mensen zonder kinderen kunnen terugvallen op hun traplift

Mensen zonder kinderen kunnen altijd omhoog met hun traplift. Mensen met kinderen trouwens ook, maar blijkbaar vinden we toch dat je als kind moet zorgen voor je ouders.

PS: Lieve peuter, als je dit ooit leest als je groot bent, of als iemand je dit voorleest voor de lol, weet dat ik jou wel heb ‘gemaakt’ omdat ik wil dat je me de trap op tilt. Je bent er sterk genoeg voor ondertussen. Nee grapje, mama houdt van je.
PPS: zet het vuilnis even buiten en ruim je kamer op. Ik heb het je vast al 15 keer gevraagd vandaag.


auteursavatarCaroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.
Lees meer van en over Caroline »
Back to Top