fbpx    

Maybelline Superstay Megawatt recensie

Daar zit ik weer, op een zondagmiddag, volledig opgemaakt. Nee, de deur ga ik niet uit vandaag, maar je moet wat als je weer een lipstick hebt om te reviewen! Deze keer heb ik de Maybelline Superstay Megawatt in de kleur ‘burst of coral’. Volgens de verpakking zou hij 14 uur moeten blijven zitten. Omdat ik ondertussen weet dat dit normaal gezien eerder 1,4 uur is dan 14 uur, neem ik de proef op de som.

Maybelline Superstay Megawatt burst of coral

Het aanbrengen van de Maybelline Superstay Megawatt (wat een mondvol) is wat ingewikkeld. ‘Wat? Het is lipstick. Doe normaal.’ Ik hoor het je bijna denken. Maar je hebt lipstick wat fijn smeert, je hebt lipstick wat fijn smeert en nauwelijks blijft zitten en je hebt lipstick wat rot smeert en ook nog eens niet blijft zitten. Deze lipstick van Maybelline is dat gelukkig alledrie niet: het smeert niet heel fijn, maar blijft wel zitten. De lipstick lijkt namelijk wat korrelig en de afgifte is wat minder goed dan van andere lipsticks. Je bent dus net wat langer bezig om je lippen mooi in te kleuren. Maar als het eenmaal zit, dan zit het ook!

Douchen met lipstick

De kleur is eh, fel!

Voor ik een lipstick recenseer, heb ik de lipstick al een aantal dagen getest. De eerste keer dat ik deze had opgedaan, bedacht ik me na drie uur dat ik nog moest douchen. Aangezien Jop thuis was en dus op De Kleinste kon letten, douchte ik een half uur. Milieubewust is het niet, ontspannend was het wel even. Nadat ik me had afgedroogd en in de spiegel keek, dacht ik alleen maar: ‘Heb ik mezelf nou net onder de douche opgemaakt en ben ik het vergeten?’ Nee. De lipstick was blijven zitten. Die avond hadden we een barbecue en ik kreeg complimenten over mijn lipstick. Let wel: ik had hem al een uur of 8 op. Het zag eruit alsof het er net op was gedaan en ik was verrast. Heel erg verrast.

De lipstick geeft wel wat af als je drinkt of zoent, maar het is minimaal.

De kleur is wel heftig

Persoonlijk vind ik de kleur burst of coral best heftig. Ik voel me bijna negentien op één of ander hip technofeestje, alleen dan in het lichaam van een moeder in de dertig die liever in een hoekje wijn slurpt. Hoewel ik nu meer make-up gebruik dan in mijn tienerjaren. Dit is om de wallen weg te werken. En ik geef het toe, het is echt heel erg leuk als de peuter naar me toekomt en zegt: ‘Oh, mama mooi maakt! Mama zo mooi!’. Dan smelt ik echt.

Eindoordeel

Het eindoordeel van deze lipstick is een dikke vier sterren. Ik trek geen punten af voor de kleur: dit is namelijk erg smaakgevoelig. De lipstick blijft lang zitten, langer zelfs dan de beloofde 14 uur. De lipstick kan er soms net wat korrelig uit komen te zien of net wat minder fijn smeren, dus vandaar de vier sterren. De lipstick is te koop voor €9,95 bij onder andere makeupshoppen.nl.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *