fbpx
            Mijn 3 favoriete ebooks over Pinterest

Mijn 3 favoriete ebooks over Pinterest

door Caroline

Ik ben in maart begonnen met het onderzoeken van Pinterest als mogelijke verkeersbron. Hoewel ik mijn Pinterestaccount al een jaar of zeven heb, deed ik er tot voor kort weinig mee. Dit veranderde nadat ik op mijn werk hoorde en op verschillende blogs las dat je met Pinterest bizarre resultaten met betrekking tot bezoekersaantallen kon behalen. En ook op Blogger by Nature werd Pinterest aangehaald. Er zijn bloggers die enkele tienduizenden bezoekers per dag of per maand naar hun blog trekken met een aantal pins. Hoewel ik daar niet bijhoor (if only), komt er, sinds ik me ben gaan verdiepen in Pinterest, steeds meer verkeer via Pinterest naar mijn blog. Ik heb van verschillende mensen vragen gekregen wat ik aanraad op het gebied van Pinterest. En om jou daar ook mee te helpen, vind je hier mijn lijst met mijn favoriete ebooks over Pinterest. Ik heb er de afgelopen maanden al behoorlijk wat gelezen en dit zijn mijn drie favorieten.

De beste ebooks over Pinterest om meer bezoekers naar je site te trekken.

The She Approach To Making Pinterest Possible van Ana Savuica

Koop hier voor $35,- (ongeveer €30,-)

Ik kocht dit boek in een opwelling nadat het vermeld was in een nieuwsbrief van een andere blogger die ik volg. Het is het duurste boek in dit lijstje, maar het is maar liefst 172(!) pagina’s. Naast dat het uitlegt hoe Pinterest werkt, wordt er ook uitgelegd hoe je Tailwind optimaal kan inzetten. Tailwind is een planningtool om je pins in te plannen. Pinterest beloont actieve pinners, maar 24/7 actief zijn is best lastig als je ook een leven hebt. Mocht je Tailwind niet gebruiken, dan is het boek alsnog zeker een resource. Al is het alleen al omdat je toegang krijgt tot een enorme library op de site van Ana met video’s, printables, templates en meer.

Mocht je Tailwind willen gebruiken, dan krijg je met deze referral link een maand gratis.

Pinteresting Strategies van Carly Campbell

Koop hier voor $32,- (ongeveer €27,50)

Veel Amerikaanse bloggers zweren bij Pinteresting Strategies van Carly Campbell. Dit boek is zeer interessant voor iedereen die geen Tailwind of andere scheduletool voor Pinterest wil gebruiken. Carly pint namelijk handmatig en heeft hier enkele honderdduizenden bezoekers door per maand. Ze legt in dit ebook uit hoe haar planning werkt, hoe ze de successen heeft behaald en daarnaast legt ze ook uit dat het wellicht vervelend kan zijn veel informatie weg te geven op een pin. Mensen kunnen deze pin wel pinnen, maar klikken niet door naar je website. Waarom dit niet erg is, lees je in haar ebook.

Lees ook: De drie meest inspirerende boeken voor bloggers en schrijvers

Groeien met Pinterest van Tarinda Straver

Koop hier voor €14,99

Een speciale vermelding voor dit ebook. Ik volgde haar gratis Pinteresttraining en kocht haar ebook niet. Nadat Tarinda, heel slim, aan de mensen die haar training volgden, vroeg waarom je het boek niet had gekocht, mailden we heen en weer. Ik legde uit dat ik de prijs wat aan de hoge kant vond en niet wist wat ik moest verwachten. Omdat het mailcontact zo fijn was, besloot ik het boek toch te kopen. En ik werd niet teleurgesteld. Het boek is ‘slechts’ 39 pagina’s, maar als je wilt beginnen is dit echt een must. Het is als enige in dit lijstje in het Nederlands geschreven. Wat het direct toegankelijk maakt. Bij de Engelse ebooks vraag ik me toch altijd af of dit alleen in Amerika werkt. Tarinda bewijst dat het ook in Nederland kan. In slechts enkele dagen tijd rezen mijn Pintereststatistieken de pan uit en kreeg ik mijn eerste bezoekers via dit platform. Nieuwsgierig geworden? Met de kortingscode 20pinterest krijg je maar liefst 20% korting op dit ebook: dan kost deze nog maar €11,99!

Als er ebooks zijn op het gebied van Pinterest die ik hier heb gemist en ook de moeite waard zijn, laat het me weten. Wellicht ontdek ik zelf ook nog iets nieuws!


auteursavatarCaroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.
Lees meer van en over Caroline »
Back to Top