fbpx    
nuttige kraamcadeaus

7 nuttige kraamcadeaus – hier hebben de nieuwe ouders wél wat aan

Ga je binnenkort op kraambezoek? Dan wil je wel met handige cadeautjes op de proppen komen. Het aantal ontvangen rompertjes maat 50-56, knisperboekjes en sokjes die wij kregen, zijn op één hand, twee handen zelfs, niet te tellen. Het waren by far de populairste kraamcadeaus om te geven, helaas niet om te ontvangen. Ik heb knisperboekjes in de box, aan de kinderstoel, aan de wandelwagen en in de luiertas, ik heb er nog genoeg om een voorraad bij alle opa’s en oma’s en tantes en ooms neer te leggen (dat zijn zes huizen in ons geval). Wat dan wel nuttige kraamcadeaus zijn? Die heb ik voor je op een rijtje gezet.

7 nuttige kraamcadeaus

Sock Ons

Baby’s kunnen hun temperatuur nog niet zo goed vasthouden, maar zijn ook een kei in hun eigen sokken uittrekken. Om toch warme voeten te houden, zijn er Sock Ons. Dit zijn open sokjes die je over de gesokte voetjes van de baby schuift. Het is op deze manier een stuk moeilijker om de sokjes uit te krijgen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Voorleesboekjes

nuttige kraamcadeaus: voorleesboeken

Je kan nooit genoeg voorleesboeken hebben. Wij kunnen het weten, we hebben er namelijk op dit moment meer dan 70. We zijn voorzien tot Kobes 6e verjaardag met de verschillende soorten verhalen. Je hebt kleine boekjes zoals Nijntje of Gonnie & vriendjes, maar ook de grotere dikke boeken zoals Ziezo van Annie M.G. Schmidt zijn zeer geschikt om al voor te lezen aan een pasgeborene. Ze zullen er nog niet veel van snappen, maar het zorgt voor een verplicht ontstress-momentje voor mama en papa in een erg hectische tijd.

Speendoekje of speenkoord

Spenen zijn kleine ondingen die je altijd verliest, maar als de baby een grote zuigbehoefte heeft, haast een must. Wat was ik blij toen ik erachter kwam dat er zoiets bestaat als een speendoekje. Dit zijn snoezige zachte doekjes in allerlei vormen en kleuren die je aan de speen knoopt. Lekker zacht, maar je vindt vooral de speen snel terug als die kwijt is! Ik kwam er pas maanden later achter dat er ook iets bestaat als een speenkoord: dit is een koord dat je bevestigt aan de speen en aan de kleding van de baby, waardoor de speen nooit ver weg is. Speenkoorden en speendoekjes zijn te verkrijgen bij onder andere Bol.com.

Spiegel voor in de auto

Een maxi-cosi staat achterstevoren in de auto, waardoor je vanaf de bestuurdersstoel of bijrijdersstoel niet kan zien of alles goed gaat met je kind. Een spiegel waarmee je je kindje kan zien slapen, is daarom echt heel erg fijn.

Hoody voor de maxi-cosi

Een hoody voor over de maxi-cosi is geen overbodige luxe. Mochten de aanstaande ouders veel weggaan met de auto, dan is dit toch wel een must. Niet alleen tegen de zon, wind en regen, maar ook tegen al die nieuwsgierige blikken van voorbijgangers in de supermarkt. Wij hebben deze hoody van Dooky.

Cadeaubonnen

Ik hield van het krijgen van cadeaubonnen. Omdat wij zo ongelooflijk veel kleding en speelgoed hebben gekregen, bewaarde ik alle cadeaubonnen om rond sinterklaas en kerst lekker te gaan shoppen voor nieuwe benodigdheden. Zo hadden we een stapel bonnen van de Ikea (we wilden graag deze speelmat), van de Hema (hun babycollectie is enorm schattig) en van de Prénatal.

Geld

nuttige kraamcadeaus: geld

En mocht je het echt niet meer weten, dan zijn de meeste papa’s en mama’s ook heel erg blij met geld of een donatie voor de spaarrekening van de kleine.

 

Heb jij nog toevoegingen? Wat was het meest nuttige kraamcadeau dat jij hebt gekregen of ooit hebt gegeven? Ik ben erg benieuwd!

Binnenkort op kraambezoek en geen idee waar je de ouders blij mee kan maken? Met deze 7 nuttige kraamcadeaus zit je altijd goed.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *