fbpx    

Nuttige Sinterklaascadeaus voor kinderen

De november- en decembermaanden zijn altijd wat pijnlijk voor ouders. Naast dat je kinderen een hoop nieuw speelgoed willen van Sinterklaas en soms zelfs de Kerstman en beide mannen geen financiële bijdrage lijken te doen op jouw rekening, moet je ook nieuwe winterkleding aanschaffen. Want die kinderen blijven groeien, hè? En als ze niet groeien, kan hun winterjas van vorig jaar vast niet meer, wAnT dIe Is UiT dE mOdE dUh, of zoiets. Waar je als volwassene zielsgelukkig bent met nieuwe sokken van Sinterklaas, is het voor kinderen nooit heel fijn om sokken in plaats van een nieuwe Toet Toet Auto te krijgen. Dikke pech! Deze cadeaus zijn nuttig en kun je prima in de schoen of in de zak stoppen voor pakjesavond! En als bonus geef ik je ook tips hoe je je kinderen kan voorbereiden op nuttige cadeaus.

Kleding

Handschoenen, een winterjas, nieuwe broeken, nieuwe shirts of nieuw ondergoed: het kan echt allemaal in de schoen of in de zak voor pakjesavond. Voor in de schoen kun je kiezen voor handschoenen of nieuw ondergoed, voor pakjesavond kun je gaan voor een complete outfit van bijvoorbeeld Like Flo. Het voordeel van Like Flo is dat alle kleding matcht, waardoor je kind eenvoudig een outfit uit kan kiezen – of je partner – en jij ook een keer rust hebt. Ik raad je aan om altijd een maat groter te kopen en winterjassen zelfs twee maten. Zo heeft de peuter twee jaar geleden een winterjas gekregen van Sinterklaas en nu is hij eruit gegroeid.

Beddengoed

Sommige kinderen vinden nieuw beddengoed fantastisch, anderen vinden het niet veel aan. Ikzelf heb een beddengoedtic, ik heb meer dan veertig kussenslopen. Mijn peuter schijnt het overgenomen te hebben, want die vroeg of hij aan Sinterklaas nieuw beddengoed mocht vragen. Prima! Mocht jouw kind echt toe zijn aan nieuw beddengoed, maar het niet leuk vinden, laat hem of haar dan de opdruk kiezen. Een dekbedovertrek met Olaf is natuurlijk veel leuker dan een saaie grijze.

Toilet- en schoolartikelen

Er zijn verschillende andere nuttige cadeaus die je kan aanschaffen voor je kind. Te denken valt aan:

  • een nieuwe tandenborstel;
  • een reisetui met benodigdheden voor als hij of zij gaat logeren;
  • een rugzak;
  • schriften;
  • shampoo of andere badbenodigdheden.

Koppel de nuttige cadeaus aan iets leuks. Gaat je kindje bijvoorbeeld uit logeren of houdt hij van in bad gaan? Geef hem dan vlak daarvoor iets nuttigs, zodat hij het trots kan gebruiken en laten zien op zijn logeeradres.

En zo bereid je je kind voor op nuttige cadeautjes

Je kind zal het misschien niet altijd even leuk vinden om iets te krijgen waar hij niet mee kan spelen. Dat is logisch. Nuttige cadeaus zijn vaak niet echt leuk. Toch kun je je kindje hierop voorbereiden en zal hij zelfs met een paar sokken heel blij zijn. Je kan je kindje voorbereiden door te benoemen dat een bepaald kledingstuk of iets anders wat aan vervanging toe is, echt heel oud of versleten is en dat er eigenlijk een nieuwe moet komen. Zodra je kindje het met je eens is, kun je het koppelen aan Sinterklaas. “Misschien kunnen we de pieten en Sinterklaas vragen om nieuwe!” Je zult zien dat kleine kinderen hier gauw in meegaan. Zo zijn de handschoenen van onze peuter te klein en liepen we richting de intocht van Sinterklaas. “Dan moeten we maar misschien aan de piet een nieuwe vragen.” En zo gebeurde het dat de peuter vanochtend opstond en riep: “Mama! Ik moet nieuwe handschoenen. Deze zijn te klein. Moet ik aan Sinteplaas vragen.” Mission accomplished! Er liggen binnenkort handschoenen in zijn schoen.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *