fbpx    

Ik ontwierp mijn eigen planner (met gratis printable!)

2 november 2017

Hoi. Mijn naam is Caroline en ik ben een agenda addict. Ik verslijt per jaar, als niemand me stopt en mijn budget het toelaat, een stuk of twaalf agenda’s en planners. Elke keer vind ik wel iets mooiers en beters, maar kom toch vaak van een koude kermis thuis. Tot ik op een dag hoorde van bullet journaling. Een manier om productiever te gaan leven. Na vergeefse pogingen dit helemaal zelf uit te vinden, kocht ik het boek van Kelly Deriemaeker over bullet journaling. Ik heb het boek van voren naar achteren uitgelezen, mijn bullet journal begonnen en ontdekte eindelijk mijn beste plansysteem.

Schoonheid versus gebruiksgemak

Ik heb door de weken heen dat ik mijn bullet journal gebruikte, verschillende planningen getekend. Horizontaal, verticaal, dagelijkse, maandelijkse, wekelijkse, alles kwam voorbij. Ik moest en zou de ideale verhoudingen hebben. Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik een verticale planner wilde, maar met meer ruimte dan een A5 boekje me kon bieden. Daarnaast werd ik gek van het feit dat ik elke week opnieuw mijn planner moest tekenen.

Ik was altijd fan van de fantastische Happy Planners van Me and My Big Ideas en had nog een oude Happy Planner liggen. Ik probeerde deze toch weer nieuw leven in te blazen, maar kwam erachter dat de verticale dagindeling en het formaat goed werkte, maar dat ik het papier met de dots van de bullet journal miste.

Oplossing

Dan ontwerp ik mijn eigen agenda wel! Ik had net een splinternieuwe printer die op hoge kwaliteit snel kon printen en verder alle andere benodigdheden om mijn Happy Planner om te bouwen naar mijn eigen agenda/bullet journal, dus ik ging aan de slag. Het resultaat is een verticale niet-gedateerde weekplanning met ruimte voor notities aan de zijkant en voor elke dag de ruimte om de afspraken of belangrijke dingen op te schrijven van De Kleinste en De Liefste. Zo vergeet ik niet dat Jop soms ’s avonds weg is, zonder dat dat ruimte kost in ‘mijn’ tijd. Ik gebruik hem nu bijna twee maanden en er zijn weken dat ik het maar half doe en weken dat ik elk half uur plan. Schuldig over de lege pagina’s voel ik me niet meer, want die zijn er niet. Als ik een pagina niet gebruik, hergebruik ik hem volgende week wel weer!

Ik heb het ontwerp expres zwartwit gehouden zonder extra decoratie, dit omdat ik stapels Washi-tape en stickers heb. Op deze manier kan ik elke week een ander design toepassen, als ik dat wil.

Downloads

Omdat ik graag deel wat ik heb gemaakt, vind je hieronder de downloads, zowel met ruimte voor kind en partner met bijbehorende icoontjes als zonder de icoontjes, zodat je meer notitieruimte hebt indien je dit fijner vindt. En ook nog eens op verschillende formaten!

Ik ben onwijs benieuwd naar jullie favoriete agenda, of jullie fan zijn van de Bullet Journal en of jullie wellicht geïnteresseerd zijn in DIYs over het maken van je eigen planner.

Gratis printable om je eigen planner te maken. Met speciale ruimte voor moeders (er is ook aan niet-moeders gedacht).

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

15 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *