fbpx    
Op reis zonder kinderen: New Orleans

Op vakantie zonder kinderen: wat kun je zoal doen?

Als je al een paar jaar moeder bent, dan is het wellicht lastig voor te stellen dat er ook vakanties zijn die kindvrij of nagenoeg kindvrij zijn. Het eerste wat je namelijk doet als je kijkt voor een nieuwe vakantie, is of er een animatieteam is, of het zwembad geschikt is voor je peuter, of de waterijsjes betaalbaar zijn en of er babybedjes zijn. Je eigen behoeften komen waarschijnlijk op een tweede of derde plaats, waardoor je nou niet bepaald geniet. Op vakantie zonder kinderen is juist heel goed! Het is goed voor je relatie en mocht je in je eentje gaan: voor je eigen ontwikkeling. Maar waar kun je zoal aan denken als je zonder kinderen op vakantie gaat?

Verre reizen en jonge kinderen: het past niet echt bij elkaar

Met jonge kinderen een lange vlieg- of busreis maken, wordt afgeraden door je medepassagiers. Nu kun je hier schijt aan hebben of gezegend zijn met een rustig kind dat 14 uur vliegen fantastisch vindt: het idee dat ik langer dan 6 uur in een auto of 4 uur in een trein zit met de peuter, vind ik traumatiserend. Vooral de treinreis vond ik een ware hel toen ik op handen en voeten door de coupé ging op zoek naar verdwaalde Duploblokjes. Een vliegreis zit er dus niet in als ik met de peuter ga. Dit betekent niet dat het er pas weer in zit als je kind oud genoeg is, integendeel! Twee weken zon, zee, strand of culturen ontdekken klinkt goddelijk. Maar niet met kleine kinderen.

Stedentrips

Als je begin twintig bent, worden stedentrips door heel Europa een ontdekkingstocht: het is relatief goedkoop om naar Londen, Dublin of waar dan ook te vliegen en in een weekend een stad te ontdekken. Je voel je al gauw de koning te rijk. Ik interesseerde me nooit zo voor gebieden buiten Europa, maar nu ik ouder word, laait mijn fascinatie voor Amerika en andere delen van de wereld op.

New Orleans

Sinds de Disneyfilm The Princess and the Frog, ben ik verliefd op New Orleans. Van de verschrikkelijke historie van de katoenplantages waar slaven ter werk werden gesteld tot aan de prachtige muziek en het lekkere eten: het is een bron van inspiratie voor veel filmmakers en spelmakers. Een rondreis New Orleans staat dus bij mij zeker op mijn verlanglijstje.

Ik houd van georganiseerde reizen. Ik wil zelf liever zo min mogelijk moeite doen om een vakantie te boeken en alles eromheen. Noem het luiheid of noem het een angst voor het onbekende, ik denk dat het een combi van beide is 😉

Relaxvakantie

En dan zijn er nog de gedachten aan palmbomen, hagelwitte stranden, het geluid van de zee op de achtergrond en cocktails uit kokosnoten: het perfecte leven lijkt het wel. Elke keer droom ik van zo’n vakantie, om toch maar hoofdschuddend voor een andere vakantie te gaan, want stil zitten, daar ben ik niet zo goed in.

Kies voor jezelf

Waar je ook voor gaat, het leuke van een vakantie boeken zonder kinderen, is dat je geheel kan kiezen wat jij wil. Je hoeft niet te letten op of er wel friet op het kindermenu staat, je hoeft geen rekening te houden met het speelgoed wat eventueel mee moet en je hoeft ook geen oordopjes uit te delen. En je ‘sorry-ik-doe-ook-maar-mijn-best-om-mijn-jankende-kind-stil-te-krijgen’-glimlach kun je ook mooi thuislaten: even helemaal jezelf zijn, dus!

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *