fbpx    

Provera, ofwel: hoe word ik een draak

Na een tweede kuur Provera (Dat medicijn om de menstruatie op te wekken) weet ik het zeker: dit medicijn zorgt ervoor dat je tijdelijk in een draak verandert. Je hormoonhuishouding wordt zo op de schop gegooid dat er, naast bijwerkingen als misselijkheid, braken, vermoeidheid en hoofdpijn, alle redelijkheid verdwijnt en er zelfs een ander wezen naar boven komt. Zo ontwikkel je, dankzij Provera, een voorliefde voor brullen, krijsen en gillen, het liefst tegelijkertijd. Ik ben er haast van overtuigd dat, met een dubbele kuur, ik de kunst van het vuurspuwen leer beheersen.

Ik wil in deze blogpost niet benadrukken hoe zielig wij Proveragebruikers zijn. Wel wil ik je een kijkje geven in de wondere wereld van mijn leven tijdens een Proverakuur. Daarnaast bied ik je ook mijn oprechte verontschuldigingen aan (Voornamelijk Jop… en de buren tijdens een gilaanval) als je ooit te maken hebt gehad met mijn draak.

Dat stomme object ook

Niet alleen de mensen in de omgeving hebben last van de hormonentornado. Ook menig object moet het ontgelden. Zo vond ik vorige week een recept in één van onze kookboeken zo onduidelijk dat ik het boek en de auteur een (schreeuw)preek heb gegeven, zwaaiend met de kwast waar de tomatensaus aanzat. Vervolgens heb ik de kwast vervloekt, voor het verspreiden van tomatensaus. Het zat werkelijk waar overal, in het kookboek, op de muren, op het fornuis, op mijn kleding… wat resulteerde in een nieuwe tirade. Jop, de lieve schat, keek kalm toe en vroeg enkel of hij kon helpen. Aangezien ik niet wist wat hij kon doen, kreeg ook hij de wind van voren. Hij kreeg de alom bekende zin naar zijn hoofd geslingerd: ‘als je niet weet waarmee je me kan helpen, sodemieter dan maar op!’

Ik ben gelukkig niet de enige. Zo vertelde iemand me dat ze, tijdens haar Proverakuur, tekeer ging tegen haar fiets. Het onding wilde niet van het slot af. Op dat moment rest er maar één ding: het object straffen door het in een hoek te gooien en een tirade af te steken. Want je weet nooit of hij dan ineens wel van het slot wil…

Wat te doen als je vrouw/vriendin/collega in een draak verandert

Dit is voor alle partners onder ons die moeten leven met een vrouw/vriendin/collega die een cursus draak worden Proverakuur volgt. Let wel, onderstaande tips geven geen garantie en het kan alsnog ervoor zorgen dat je hoofd eraf gebeten wordt.

Over het algemeen weten wij draken heel goed dat we onredelijk zijn, maar hormonen zijn walgelijke beestjes die je humeur en je hoofd tijdelijk overnemen en je filter uitzetten. Het laatste wat je als slachtoffer moet doen, is de draak voeden. Dus zeg vooral niet: ‘Vind je nu ook niet dat je onredelijk reageert?’ of ‘Ik/Dat willekeurig object kan er toch ook niets aan doen dat jij (..)’. En zeg vooral, op het moment dat een draak haar excuses aanbiedt, niet: ‘Je hoeft toch geen sorry te zeggen?’ Ook al bedoel je het goed, draken staan niet bekend om hun redelijkheid, je zorgt er enkel voor dat er een acute zelfontbranding ontstaat. De ontkenning van de noodzaak van een verontschuldiging wordt enkel gezien als bevestiging dat de draak toch alles al verkeerd doet, dus die sorry zal ook wel weer verkeerd zijn.

De gedaantewisseling

Gelukkig is de gedaantewisseling maar van tijdelijke aard. Na ongeveer een week gaat het al beter, ik weet niet of dit ligt aan het feit dat je went aan de hormonen of dat het weer afneemt. Gelukkig keert zelfs de meest verschrikkelijke draak weer terug naar haar eigen ik. Let wel: enige voorzichtigheid blijft noodzakelijk. De draak is een lichte slaper…

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *