fbpx    
Ralph Breaks The Internet Première

Ralph Breaks The Internet – een film voor volwassenen

9 december 2018

Disneyprinsessen, het internet en racegames. Drie van mijn favoriete dingen bij elkaar gestopt in één film: dat is Ralph Breaks The Internet, het vervolg op Wreck It Ralph. Ik mocht gisteren aanwezig zijn op de première en heb één boodschap voor als je actief bent op het internet: ga erheen. Voor kinderen onder de 9 kan de film op sommige momenten net wat te eng zijn.

Ralph Breaks The Internet

In Ralph Breaks The Internet gaan beste vrienden Ralph en Vanellope online om een kapot onderdeel van het spel van Vanellope, Sugar Rush, te vinden. Ze ontmoeten veel bijzondere karakters, zoals racer Shank uit het spel Slaughter Race, Yesss die hoofd algoritme is bij het populaire BuzzzTube en één van mijn favorieten uit de film: Knowsmore. Hij weet inderdaad altijd meer dan jij, behalve als je nog geen zoekmachine hebt en zijn autocomplete de hoek om komt kijken.

Vanellope voelt zich al gauw thuis in het racespel Slaughter Race, dit tot grote zorgen van Ralph.

Ralph Breaks The Internet is minder geschikt voor jonge kinderen

De kijkwijzer van Ralph Breaks The Internet geeft aan dat het geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar. Toch denk ik dat de film leuker is voor de (jong) volwassenen onder ons. Zo zien we belachelijke filmpjes die om wat voor reden dan ook viral gaan, worden hate comments nog even kort aangestipt en zijn de grapjes en referenties vooral leuk voor de oudere Disneyfans. Daarnaast zitten er ook wat griezeligere karakters en momenten in die het voor een kindje net wat spannend kan maken.

Details, merchandise en première

JAAAA! En ze stellen absoluut niet teleur – filmbeeld uit Disney’s Ralph Breaks The Internet

De details in de film zijn trouwens weer, zoals we van Disney ondertussen gewend zijn, fenomenaal. Zo dragen de prinsessen op een moment zulke ontzettend leuke kleding dat ik op dat moment besloot dat ik die kleding allemaal wilde. Helaas voor mijn portemonnee dacht Disney exact hetzelfde en brachten ze merchandise uit voor Wreck It Ralph 2.

Mocht je je trouwens afvragen hoe het eraan toegaat op een première… denk vooral veel te snaaien, BNers en een smackdown waarin ik weer eens leerde dat ik echt beter ben in poseren op Instagram dan in een soort van photobooth met wat slechtere verlichting. Geloof je me niet? Scroll dan verder. En gauw maar weer verder.

Fotograaf: ‘KIJK KRACHTIG’. Ik (midden): LAAT IK AL MN ONDERKINNEN EN WANGVET ZIEN EN OH WACHT, IK MOET NOG LACHEN. DOES THIS LOOK REAL? I LOOK LIKE A BLACK BLOB. Vriendinnen Samantha (links) en Jessica (rechts) hebben een meer authentieke lach dan ik xD 

Pinterest, Facebook, Google… een duidelijkere uitleg over hoe het web werkt, krijg je niet

Het internet is nogal lastig uit te leggen, toch slaagt Disney er ontzettend goed in met Ralph Breaks The Internet. Er wordt uitgelegd hoe je geld online kan verdienen, maar ook hoe snel mensen weer afgeleid zijn en je dus zo weer op je retour kan zijn als je niet innovatief, of grappig, genoeg bent.

Vanaf mijn twaalfde bouwde ik al websites voor de lol. Dat ik dus informatica heb gestudeerd is geen verrassing. Tijdens de film had ik hierdoor continu momentjes dat ik eigenlijk wilde opspringen, keihard wilde juichen en mijn buurvrouwen aan wilde tikken met een: ‘ZAG JE DAT?!’ Van kleine details tot aan referenties aan toe. De makers weten waar ze het over hebben.

Ik kan me totaal voorstellen dat het web er zo uitziet –  filmbeeld uit Disney’s Ralph Breaks The Internet

Dark web

Eén van de best geslaagde onderdelen van de film, vind ik toch wel de uitleg, en de weergave, over het dark web. Voor jongere kinderen wat griezelig, voor oudere kinderen en volwassenen een must om te leren over anonimiteit, illegale producten en dus de slechte kanten van het web.

 Een wat griezeliger filmbeeld uit Disney’s Ralph Breaks The Internet

Conclusie

Ralph Breaks The Internet is een feest van herkenning voor mensen die actief zijn op het internet. Veel grapjes zullen echter niet begrepen worden door jonge kinderen. Blijf trouwens vooral zitten tot na de aftiteling. Het is bijna jammer dat de filmpjes niet in de film terecht zijn gekomen.


Ralph Breaks The Internet is te zien vanaf woensdag 12 december in het Nederlands en in de originele Engelse versie in de bioscopen.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *