fbpx    

Sinterklaas cadeautips voor keukenprinsen en -prinsessen

Sinterklaas leeft alweer een tijdje in huize Kaktussen. De eerste zakken chocoladepepernoten zijn al achter de kiezen, er worden plannen gesmeed voor Sinterklaas met vrienden en pakjesavond en ik bedenk me al een week hoe ik mijn man ervan kan overtuigen weer een pepernotentaart te gaan bakken. Als Jop namelijk iets cadeau krijgt, heeft het of te maken met Star Wars, of met koken. Hij vindt het namelijk leuk om in de keuken te staan. Ik ook, maar dan vooral om te eten. En niet om te koken. Mocht jij nu ook veel plezier beleven aan de kookkunsten van je partner of die ene vriend of vriendin of familielid, kies dan voor cadeaus die het koken en bakken makkelijker maken. Zodat je slachtof- ik bedoel ontvanger helemaal enthousiast wordt om het nieuwe spul uit te proberen!

Een professionele thermometer

We kennen allemaal de kookprogramma’s wel waar iemand secuur een thermometer in een taart, in een stuk vlees of in een kaassoufflé steekt. Zo niet, dan moet je toch maar eens wat vaker naar Rob Geus kijken. Man, man, man. Ik heb vroeger in een snackbar gewerkt en stiekem was het heerlijk om die thermometer ergens in te steken om te zien of alles goed ging. Dus: cadeautip voor die leuke kok in jouw keuken: professionele thermometers!

Een keukenschort

Zodra je kinderen hebt, begin je keukenschorten te waarderen. Een mixer die halverwege uit een kom wordt getrokken terwijl die nog aan is. Iets te onoplettend de bloem in een bak gemieterd waardoor er een wolk ontstaat. Of door alle hectiek de deksel op de blender vergeten te doen en hem dan aanzetten. Het is ons allemaal al gebeurd. Dus: een leuk keukenschort zal nooit misstaan! En het liefst eentje waarin je de kookkunsten roemt van de ontvanger, natuurlijk.

De leukste uitsteekvormpjes en bakvormen

Wat is er leuker dan een taart? Nou, een taart uit een leuke bakvorm! Hetzelfde geldt voor koekjes. Een rond koekje is leuk, maar een Mickey Mouse zandkoekje is natuurlijk nog veel leuker. Je kan bij onder andere Xenos de leukste uitsteekvormpjes en bakvormen vinden.

Een gegraveerde snijplank

Het is wellicht wat zonde om te gebruiken, maar als je ontvanger dit gebruikt, heb je voor volgend jaar gewoon weer een nieuw cadeau! Om het cadeau persoonlijk te maken, kun je kiezen voor een gegraveerde snijplank. Je kan zelf aangeven wat je er in wil laten zetten! Succes verzekerd.

Een kookboek

En als je denkt dat je ontvanger alles al heeft, kun je ook gaan voor een kookboek. Kies dan bij voorkeur wel een boek uit met dingen die jij vooral lekker vindt. En dan kun je vanaf nu elke dag vragen of die keukenprins(es) voor jou iets lekkers uit dat kookboek wil maken. Omdat jij dat boek niet wilt gebruiken voordat die ontvanger het heeft gebruikt!

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *