fbpx    

Sinterklaascadeaus voor papa: zodat al het kapotte speelgoed wordt gerepareerd en jij even vrij hebt

Op dit moment sneuvelt er bijna dagelijks iets van speelgoed. Vanochtend brak het oortje van een houten Winnie de Pooh matroesjka set en terwijl de peuter de onderdelen naar mij bracht, riepen we allebei in koor: ‘Papa maakt dat wel!’. Ondertussen ligt er elke avond wel iets op het aanrecht voor Jop om te repareren. Natuurlijk kan ik ook in de weer met secondelijm, maar hee, ik bak al koekjes. En doe de was. Nou ja, een poging tot.

Geef gereedschap cadeau aan de mannen in je leven

Het klinkt misschien wat ouderwets dat ik je aanraad om gereedschap cadeau te doen aan de mannen in je leven, toch is dat niet mijn boodschap. Ik ben volledig voor gelijkheid, maar feit blijft wel dat in mijn leven alle mannen de klusjes doen. Ja, ik balanceer op een ladder om schimmel te verwijderen uit de badkamer, ik vecht met IKEA kasten die ik zelf in elkaar zet en ik zou ook heus wel speelgoed kunnen maken met secondelijm, maar ik wil het niet. Ik heb dat kind gebaard, dames en heren, ik zal dit excuus tot in de eeuwigheid gebruiken als dat ervoor zorgt dat ik niet zelf een klopboor tegen het plafond hoef te zetten. Dus, lieve dames, als jij net als ik geen zin hebt om altijd ‘mama mama mama’ te horen bij alles wat er even instort of van ellende uit elkaar valt, bedenk dan dat het puur in eigen belang is dat je gereedschap cadeau doet aan de man in je leven zodat hij er speelgoed mee kan repareren. Denk aan bijvoorbeeld:

Kleine benodigdheden

“Heb je een pen voor me?” Ik kan die vraag niet meer horen als Jop iets aftekent, iets repareert of iets opmeet. Mijn enige taak lijkt wel pennenvinder te zijn. En vervolgens krijg ik altijd te horen dat de pen het niet doet, niet goed is, of weet ik veel wat. Dus mocht je een kleinigheidje willen geven, denk dan aan bijvoorbeeld markeerpotloden speciaal voor klussen, maar ook secondelijm. Want secondelijm is heilig. Verder kun je ook denken aan inbussleutels, want je hebt die krengen nooit als je ze nodig hebt. Verlengsnoeren en heb ik secondelijm al genoemd in dit artikel? Oh, pas vijf keer. Dan noemen we het zo vast nog een keer! Mocht je nog op zoek zijn naar meer inspiratie, ik heb me eerlijk gezegd een uur kostelijk vermaakt op Gereedschapcentrum. Zo leerde ik dat een diamantboor niet is ingelegd met diamanten (ahhh) en dat lamellenfrees niet betekent dat je vrees hebt voor lamellen, maar dat je daarmee lamellen op maat maakt. Weer wat geleerd.

Gereedschap om het leven makkelijker te maken

Ik schroef alles met de hand. Ik kan niet overweg met zo’n schroefmachine. Het gaat megasnel en ik beschadig mijn kasten. Toch kijk ik altijd jaloers toe als Jop de kasten met een schroefmachine in en uit elkaar haalt. Ik wil dat ook kunnen, maar weer niet zo graag dat ik het op mijn eigen verlanglijstje zet.

Gereedschap om het huis veiliger te maken

Heb je een baby of een kruipende dreumes in huis? Dan wordt het tijd om je huis veiliger te maken. En ja, dat doe je vaak toch met gereedschap. Hoekjes afdekken, afdekplaatjes op stopcontacten, kabels wegwerken… noem het maar op.

En als je dan geen man hebt die graag klust…

Jop klust niet graag en zo zijn er vast meer. Ja, hij weet hoe hij moet kitten en hoe hij secondelijm (zes keer!) tussen het oortje en de kop van Winnie de Pooh moet kwakken om het te repareren, maar alle andere klussen laat hij graag over aan zijn stiefvader. Stel dus dat je man niet van klussen houdt, maar wel van barbecueën, geef hem dan bijvoorbeeld een terrasverwarmer cadeau. Aangezien winterbarbecues echt in zijn tegenwoordig, zit jij er in ieder geval ook warm bij.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *