fbpx    

Slapen bij de brandweer in B&B Kaatsheuvel

7 maart 2019

Vorige week heb ik de moeder van het jaar award gewonnen! Ik deed onze peuter zijn bandweerhelm op en vertelde hem vol enthousiasme dat we een nachtje gingen slapen bij de brandweer. Gevolg: een hyperactieve peuter die rondstuiterde terwijl hij ‘tatu tatu’ riep. Parenthood: I nailed it! Als jouw kleintje net zo’n fan is van de brandweer, dan is een nachtje overnachten in B&B Kaatsheuvel een echte must.

Slapen bij de brandweer

De afgelopen jaren hebben we al in aardig wat mooie bed and breakfasts gelogeerd, maar nog nooit namen we onze peuter mee. De meeste B&Bs zijn hier namelijk ook niet op ingericht. Logement De Oude Kazerne is dat wel: een afgesloten tuin, een appartementje met twee slaapkamers en een interieur dat brandweer ademt. Het was dus niet zo gek dat De Kleinste ook echt het gevoel had dat hij mocht slapen bij de brandweer!

De twee slaapkamers hebben plek voor zes gasten: twee stapelbedden in de ene kamer en een tweepersoonsbed waar je prima met je drietjes in kan liggen. Dat weet ik omdat toen De Kleinste dat mooie grote bed zag, besloot dat hij bij papa en mama in bed wou.

Belangrijk om te weten: op aanvraag is er een babybedje beschikbaar – voor de ouders die niet zo graag met hun kroost in één bed slapen! Daarnaast kan de bank snel omgetoverd worden tot slaapbank: ideaal als je met drie stelletjes komt.

Slaapkamer B&B Kaatsheuvel
Ik kan het De Kleinste ook niet kwalijk nemen dat hij hier wil slapen!

Interieur B&B Kaatsheuvel

Inrichting B&B Kaatsheuvel

“Ik ben wel blij dat het interieur zo mooi is gebleven. Je kan al gauw overboord gaan als je in een thema werkt.” We zaten ’s avonds op de bank in de Oude Kazerne, de peuter was in het grote bed in slaap gevallen. Jop was het met me eens, het is overduidelijk dat de eigenaren een prachtige visie hebben en dit goed weten te vertalen naar de praktijk. De details, inclusief brandweerpetten en -helmen, versterken de inrichting.

“Ik ben ook blij dat er nergens een foto hangt van een brandend huis. Dat zou toch net wat vreemd aangevoeld hebben,” voegde ik nog toe. Even later schoot Jop in de lach. Er hangt wel een foto van een oude brand, maar dit is zo subtiel weggewerkt in een ladder met andere foto’s, dat het paste bij de inrichting.

Details B&B Kaatsheuvel Logement de oude kazerne

Kaatsheuvel en Efteling

Tien jaar geleden kregen Jop en ik verkering in de Efteling. We hadden De Kleinste nog nooit meegenomen naar de plek waar ‘alles begon’. Daar kwam vorige week eindelijk verandering in. We parkeerden de auto ’s ochtends alvast bij de bed and breakfast en liepen daarna met vrienden naar de Efteling. Het was een wandeling van tien, hooguit vijftien, minuten.

De B&B is gevestigd in de oude brandweerkazerne in het centrum van Kaatsheuvel. De supermarkten, winkels en terrasjes zijn hierdoor vlakbij. We hadden prachtig weer toen wij in Kaatsheuvel waren, dus ’s ochtends naar de bakker lopen, was absoluut geen straf. Parkeren kan voor de deur en is gratis! Omdat de Efteling op loopafstand is, is het aan te raden om de auto alvast bij de B&B neer te zetten en dan, mits het lekker weer is, te wandelen naar het park.

Interieur B&B Kaatsheuvel

Brandweeroefening

We vielen met onze neus in de boter. Toen we ’s avonds aankwamen bij de B&B, vertelde de eigenaar ons dat de brandweer een oefening zou komen doen. Dat hebben we geweten! Er kwamen maar liefst drie voertuigen van de brandweer om met een hoogwerker een touw aan de vlaggenmast vast te maken. Het heeft indruk gemaakt op de peuter, want zelfs nu heeft hij het er nog over dat de brandweer alles kwam maken en dat hij mocht slapen bij de brandweer.

Brandweeroefening bij B&B Kaatsheuvel

We sliepen slechts één nacht in deze prachtige B&B, maar Jop en ik hebben besloten dat we sowieso nog een keertje terug willen. We proberen één keer per jaar met zijn tweetjes een weekendje weg te gaan en deze bed and breakfast is een hele grote kanshebber!

Wil jij ook in deze unieke B&B in Kaatsheuvel overnachten? Met de code KAKTUSSEN10 krijg je tot en met juni 10% korting!

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *