fbpx    

Stoer de zomer in: zo kies je leuke jongenskleding

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb de zomer in mijn bol. Elke keer als de zon schijnt, wil ik mezelf in een zomerjurkje hijsen. Dat Jop ook de zomer in zijn bol heeft, bleek wel toen hij met 12 graden de peuter naar de peuterspeelzaal stuurde in een bodywarmer. Dat was toch wel iets te koud. Oeps. Het is maar goed dat dat kind van ons zo hard is gegroeid het afgelopen jaar dat hij niet meer in zijn korte broeken paste en we dus moesten gaan shoppen. Anders hadden we een flink gesprek gehad op de peuteropvang.

‘Er bestaan niet veel leuke jongenskleren’

Ik haal bijna geen kleding voor de peuter. Niet zozeer omdat ik niet van shoppen houd, maar wel omdat als ik twee keer knipper met mijn ogen, De Kleinste weer een centimeter is gegroeid. Vorige maand hebben we bijna alle babykleding weggegeven en wat deed het pijn om die kruippakjes te zien waarin hij na de geboorte zo vrolijk in wapperde. Ik wil niet dat mijn kind groeit. Dus tot nu toe ontkende ik zijn groei door gewoon geen kleding te kopen. Hij deed het met tweedehandsjes van de weggeefhoeken op Facebook en af en toe kocht ik een shirt als het echt niet meer kon. Ik klaag natuurlijk dolgraag tegen vriendinnen die dochters hebben dat er helemaal geen leuke jongenskleding bestaat. Waar ik wekelijks foto’s krijg van schattige jurkjes, tutu’s, haarbandjes en weet ik veel wat nog meer, heb ik nooit de behoefte gehad een foto te sturen van De Kleinste. Tenzij hij rondhuppelt in een tuinbroek, omdat dat echt het allerschattigste ooit is: een peuter in een tuinbroek.

Schattige babykleertjes

Het baseball vest en de korte broek zijn beiden van het merk Dirkje.

Kleding shoppen, niet aan mij besteed dus. Tot ik een mail kreeg van Schattige Babykleertjes. Of ik niet wilde kijken of ik een toffe outfit kon vinden voor De Kleinste. Ietwat sceptisch ging ik de uitdaging aan. En ik neem mijn woorden terug:

Er bestaan wel leuke jongenskleren.

Heel veel zelfs. Ik word een waar expert in het stoer aankleden van mijn kind! Dit koos ik voor nog geen €100,-:

  • twee korte broeken
  • drie t-shirts
  • een vest
  • een trui

Hiermee kan ik maar liefst negen outfits maken. Negen! Wie zegt dat capsule wardrobes niets voor kinderen zijn?

Dit ‘wilde’ shirt is van Name It

Capsule wardrobe

Een capsule wardrobe kenmerkt zich door minder items die je beter kan combineren met elkaar. 20% van de kleding in je kledingkast draag je 80% van de tijd. Die andere 80% is dus eigenlijk voor nood, of voor de sier. De kledingstukken die je koopt, zijn beter op elkaar afgestemd.

Hoe kies je leuke kleding?

Om de kleding zoveel mogelijk te kunnen gebruiken in leuke combinaties, koos ik voor het volgende:

  • een vest met een print
  • een shirt met een print
  • een korte broek met een print
  • een egale trui met een tekst erop
  • twee egale shirts
  • een egale korte broek

Een korte broek met print combineer je altijd met een egale trui of egaal shirt. En een egale broek combineer je juist weer met een shirt met print of met een egaal shirt en vest met print. Hierdoor zien de outfits er altijd uit alsof ze met zorg bij elkaar zijn uitgezocht. Het is zelfs foolproof voor de mensen die geneigd zijn hun kinderen een trui met stipjes aan te trekken met een blokjesbroek (ik kijk naar jou, Jop). Onthoud dus: combineer print met egale kleuren!

Over Schattige Babykleertjes

Schattige Babykleertjes is een webshop waar, zoals de naam al doet vermoeden, je kinderkleding kan kopen. Niet alleen maar tot maar 92: de kleding gaat tot maat 164! Je kiest eenvoudig het seizoen waar je voor wilt shoppen en de kleding ligt een dag later al bij je in de brievenbus. Nog een voordeel: er kan ook in de avond bezorgd worden. De Kleinste is in ieder geval klaar voor de zomer!

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *