fbpx
            Vaderdag: de 5 origineelste en leukste cadeaus voor de papa van jouw kind

Vaderdag: de 5 origineelste en leukste cadeaus voor de papa van jouw kind

door Caroline

Het is weer bijna vaderdag! Ik heb, uiteraard, totaal geen zin in nog meer zelfgemaakte frutsels in huis, om cadeautjes te verstoppen die we aan een zogenaamd verraste papa geven en ontbijt op bed te maken, want wie moet die kruimels opruimen? Toch is het elk jaar wel ook weer een klein beetje leuk om papa te verwennen. Al is het omdat kinderen het nou eenmaal leuk vinden om cadeautjes te geven (en zelf uit te pakken). En iedereen het leuk vindt om cadeautjes te krijgen. Mocht je, net als ik, elk jaar twijfelen over wat je nu weer kan geven, volgen hier 5 originele en leuke cadeaus voor vaderdag!

1. eReader

Boeken worden mogelijk verscheurd door kleine peuterhandjes of opgegeten door hongerige baby’s die het verschil niet weten tussen een fles en een boek. De eerste echte boekverslinder was waarschijnlijk een baby. Een eReader is dus het perfecte cadeau voor vaders die wel graag lezen, maar op dit moment een baby op hun arm hebben liggen slapen, waardoor ze de pagina van een regulier boek niet kunnen omslaan zonder hun biertje op hun hoofd te moeten balanceren.

2. Superheldenboek van Happy Hero

ik word een superheld happy hero

Welke papa wil nu geen superheld zijn voor zijn kind? Hoewel dit cadeau niet alleen voor papa is, kan papa wel een superheldencape én masker opzetten en samen met je kind een superheld spelen. Happy Hero is een uitgeverij dat zich focust op boeken waarin interactief voorlezen en spel centraal staat. Samen met je kind bedenk je een superheldennaam en ren je vervolgens door het huis met superheldencape.

3. Een lekker geurtje waar jij ook wat aan hebt

Er zijn weinig dingen die mijn dag goed kunnen maken als ik een slechte dag heb. Naast een hilarische opmerking van de peuter, kan ik gelukkig ook echt weer helemaal blij worden van het geurtje die mijn man droeg toen we elkaar net ontmoetten. Hij draagt hetzelfde geurtje al tien jaar en als het aan mij ligt, draagt hij dit de volgende honderd jaar ook nog. Doe je partner dus jouw favoriete geurtje cadeau. Wellicht wat egoïstisch, maar je moet wat te snuiven hebben na een dag vol peuterdrama. En hee, je man klaagt vast niet als je hem even lekker besnuffelt. Tenzij je dit natuurlijk zo vaak doet dat je niet meer aan stofzuigen toekomt. Mocht het laatste het geval zijn, doe dan meteen bij dat geurtje een schoonmaker cadeau. Snuif-ze!

Lees ook: het is binnenkort vaderdag en ik heb er stiekem geen zin in

4. Een abonnement op de Donald Duck

Toen de uitgever mij belde vlak na de zwangerschap om mijn hormonale lijf meer abonnementen aan te smeren, vroeg hij of mijn andere kind niet ook geïnteresseerd was in nog een leuk tijdschrift. Toen ik vroeg over welk ander kind hij het had, stamelde de verkoper: ‘Nou, ik zie een Donald Duck abonnement op uw adres. Ik nam aan – ‘ Waarop ik hem uit die droom heb geholpen. Nee, ik heb geen ander kind. Die Donald Duck, die is van mijn man.

De Donald Duck is het meest gelezen mannenblad in Nederland. Zo heeft Jop bij ons thuis ook een abonnement. Hij sloot hem af de dag nadat ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen had. ‘Die zijn voor later, voor de baby.’ Die baby, die nu een peuter is, mag écht niet aan die geliefde Donald Ducks komen. Want stel je voor dat hij ze kapotscheurt! Een abonnement op de Donald Duck en anders een ander echt mannentijdschrift wordt vast gewaardeerd. Wellicht wordt hij net zo warm van de Tina.

5. Een cadeaubon

Nee, origineel is het misschien niet. Maar je slaat in ieder geval de plank niet mis met een cadeaubon van de favoriete webshop van papa óf een cadeaubon voor bijvoorbeeld Netflix, iTunes of Storytel. Een cadeaubon voor een diner samen met jou, zonder kinderen, is natuurlijk een nog beter idee. Dan heb je tijd om te praten over wat je partner volgend jaar voor vaderdag wilt hebben en hoef je niet af te gaan op de ideeën van een blogger die deze lijst schreef terwijl ze even was ontsnapt aan de chaos thuis.


auteursavatarCaroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.
Lees meer van en over Caroline »
Back to Top