fbpx    

Verjaardag vieren in Disneyland Parijs

Als je me zou vragen wat de mooiste dag in mijn leven is tot nu toe, zou je misschien verwachten dat het de dag dat mijn kindje werd geboren, is. Of dat het mijn trouwdag is. Ik kan niet kiezen tussen die twee en op 9 april kwam er nog een derde optie bij: ik vierde mijn verjaardag in Disneyland Parijs. Het was episch.

Aankomst in Disneyland Parijs

We zijn bewust de dag voor mijn verjaardag aangekomen. Ik wilde wakker worden in Disneyland Parijs en niet een lange autorit met een peuter overleven op mijn verjaardag. Achteraf een goede keuze, want De Kleinste kotste een kilometer voor aankomst de hele auto onder. Zes uur in een auto zitten én een auto en peuter boenen op een make-shift parkeerplaats met uitzicht op het Disneykasteel is niet iets voor mijn verjaardag. Gelukkig maakte de aankomst in de hotelkamer alles goed. Waarom? Dat lees je zo.

Verjaardag vieren in Disneyland Parijs

Ken je dat nog van toen je klein was? Dat je jarig zijn zo spannend vond, dat je supervroeg wakker werd op de dag zelf en de dagen en weken ervoor vlinders in je buik had? Dat je je op de dag zelf ook echt ‘jarig’ voelde? De afgelopen jaren antwoordde ik altijd: ‘Neuh, niet echt’ als iemand me vroeg of ik me jarig voelde. Maar dit jaar was anders. Dit jaar voelde ik me dus hartstikke jarig.

Disneyland Parijs verjaardagsbuttons

Verjaardagsbuttons! De jarige krijgt een speciale met zijn of haar naam. De overige reisgenoten krijgen een ‘I’m celebrating!’ button.

Toen de rest van het gezin ein-de-lijk wakker werd, verraste Jop me met een boel cadeautjes die hij had meegesmokkeld in de koffer. Ook gaf hij drie buttons die hij de dag ervoor had gekregen van het hotel: een button voor mij waarop stond dat ik jarig was en een button voor Jop en De Kleinste waarop stond dat ze feest aan het vieren waren. De buttons waren uiteraard episch in het park toen De Kleinste besloot een driftbui te krijgen.

Mijn slechte Frans

Het leuke van de buttons is, is dat mensen je random feliciteren. In het begin denk je: ‘oh my god, hoe weet jij dit?’ tot je je herinnert dat je een massive button op je borst hebt. Aan het eind van de dag denk je: ‘waarom feliciteer jij mij niet. Er staat toch op mijn button dat ik jarig ben? Ik zag je wel kijken’. Verder leerde ik dat mijn Frans niet zo goed is als ik dacht, want toen iemand heel enthousiast ‘bon anniversaire!’ riep, staarde ik hem aan, glimlachte ik volledig in de war en zei ik: ‘yes, you too. No. thank you! Danke… voilá?’ Hij was al uit het zicht, ik draaide me om en riep heel hard: ‘Merci!’ omdat ik eindelijk wist wat hij zei én het goede woord voor bedankt wist. Jemig. Disneyland Parijs voor dummies dit.

Wat een boel jarigen!

Wat verder opviel: man, wat zijn er veel mensen jarig op 9 en 10 april. We zagen ineens het halve park met die buttons rondlopen. Ik had nog de ijdele hoop dat die buttons zo massive waren zodat de prinsessen tijdens de parade konden zien dat ik jarig was en me bovenop de praalwagen zouden halen en daar dan Happy Birthday (maar dan in het Frans) zouden zingen voor me. Gebeurde niet. Misschien ook omdat ik, toen het tijd was voor de parades, een dutje deed in de hotelkamer.

Uiteten met Disney karakters op je verjaardag

Die avond aten we in Inventions, dit is één van de character dining restaurants. Mickey Mouse wees op mijn button, ik knikte verwoed, omdat ik blijkbaar denk dat als die karakters niet kunnen praten, ík dat ook niet meer kan. Mickey Mouse vroeg vervolgens in gebarentaal of er voor mij gezongen was. Ik weet dit omdat ik een babygebarencursus heb gevolgd. Ik knikte weer verwoed, kopieerde het gebaar en wees naar Jop en naar De Kleinste. Die voor de verandering niet aan het eten was, maar wel aan het huilen was. Mickey Mouse liep toen weg. Die zou wel denken: ‘dat wijf snapt er niks van’. Ik weet ook nooit in welke taal ik moet spreken tegen die karakters. Engels. Gebroken Frans? Straks zit er een Nederlander in dat pak en sta ik daar stom te doen in mijn Frans dat eigenlijk meer weg heeft van Duits. In mijn fantasie staat mijn zusje er dan hoofdschuddend naast, want die is docente Frans. Conclusie: Mickey Mouse wist dat ik jarig was, feliciteerde me en wilde zeker weten of er voor me gezongen was. Ik voelde me een oelewapper, maar dat voel ik me altijd als ik een Disney karakter ontmoet.

Maak je verjaardag bijzonder met een verjaardagstaart

In (bijna) elk restaurant kun je een verjaardagstaart bestellen. Deze chocoladetaart kost €30,- en is geschikt voor zes personen. Je moet dit, bij voorkeur, uiterlijk een dag van tevoren aangeven bij je restaurant zodat de taart ook daadwerkelijk klaarstaat. Ik heb de taart zelf niet gekregen. Nu kun je heel boos naar Jop kijken, omdat hij dit niet heeft geregeld, maar ik was er wel blij mee. Want ik zat vol van het toetjesbuffet bij Inventions. Daarbij was ik bang dat ze voor me zouden zingen. Nu is het wel jammer dat ik geen blogpost kan wijden aan het ontvangen en eten van de verjaardagstaart bij Disneyland Parijs. Ik weet dus niet of het personeel voor je zingt. Mocht jij wél een taart hebben gegeten daar, laat me dan weten in de reacties of er gezongen wordt!

Conclusie: we moeten de verjaardag van De Kleinste (23 september) maar in Disneyland Parijs vieren zodat ik een blogpost kan schrijven over de verjaardagstaart. Wie heeft er nog wat geld over? Ik ben blut na ons vorige tripje.

Laat champagne komen

Oké. Dit was echt goede champagne.

Nog steeds boos op Jop omdat hij geen chocoladetaart regelde? Hij regelde iets veel toffers. Weet je nog dat ik na het kotsverhaal van de peuter vertelde dat onze hotelkamer alles goed maakte? Op de dag van aankomst stond er een verjaardagskaart in onze hotelkamer. Mét echte Disneyland Parijs champagne. Echte champagne dames en heren. Niet de flessen van drie euro waar je hoofdpijn van krijgt. Champagne. Uit de champagnestreek. De fles is in Disneystijl en is uniek. Ik wist bij voorbaat al dat dit ongetwijfeld een duur grapje was. Ik wilde de prijs niet weten. Weet de prijs toch, omdat mijn beste vriendin haar mond voorbij praatte een week later. €70,- per fles. Duurste champagne die ik ooit heb gehad. Ook de lekkerste. Zo lekker dat ik het niet eens erg vond om daarna alle vieze kleren van de peuter uit te spoelen in de badkamer. Er was vast ook een wasdienst. Had ik gebruik van moeten maken, maar champagne. De champagnefles staat nog thuis, want €70,- en uniek.

Echt heel goede champagne.

Alles is te regelen in Disneyland Parijs

Mocht je een champagnefles of een verjaardagstaart niet voldoende vinden en iets nog specialers willen, dan is dit ongetwijfeld te regelen. Je kan mailen met het hotel. Het is sowieso slim om je bezoek aan Disneyland Parijs voor te bereiden door te mailen of tijdens de reservering door te geven dat je een verjaardag viert. Dit om er zeker van te zijn dat je de verjaardagsbuttons ook krijgt! Ze schrijven je naam van tevoren al op de buttons en ieder lid in je gezelschap krijgt ook een ‘I’m celebrating’ button. Alleen dit is al een aandenken op zich! Alhoewel die champagne dus echt lekker was.

Zeker zijn van een onvergetelijke verjaardag? Of je nu 3 of 30 wordt, ik kan je verzekeren dat je verjaardag vieren in Disneyland Parijs episch is.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *