fbpx    

Vijf jaar huwelijk: we trokken elk jaar weer opnieuw onze trouwkleding aan

12 september 2019

12 september 2014 stapten Jop en ik in het huwelijksbootje. We trouwden op Kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenberg. Het was in de 20 graden en het was een prachtige dag. Omdat ik het zonde vond om mijn trouwjurk vervolgens in de kast te laten hangen – of in ons geval, op de zolder te dumpen – besloten we een traditie te starten. Elk jaar op onze huwelijksdag trekken wij onze trouwkleding aan en hebben een fotoshoot. Waar dat vijf jaar geleden zonder kind was, is dat sinds 2017 met De Kleinste erbij. Over een paar minuten vertrek ik voor onze lunchdate op de plek waar we vijf jaar geleden ja zeiden tegen elkaar. Maar eerst wil ik de foto’s, die ik al zo’n vijf jaar voor me houdt, delen met jullie!

Foto van onze huwelijksdag in september 2014

Onze bruidsfotograaf was Sabine Metz. We hadden dus prachtig weer en maakten foto’s in de Plantage in ‘s-Heerenberg. We hebben ontelbare foto’s, de één nog mooier dan de ander.

2015

In 2015 zaten we midden in het fertiliteitstraject om zwanger te worden. Begin het jaar had ik de diagnose PCOS gekregen en het was een zwaar jaar geweest. Desalniettemin hadden we weer een prachtige zomerse dag. En het leuke? Iedereen feliciteerde ons opnieuw met onze huwelijksdag! Het was wat ongemakkelijk uit te leggen aan mensen dat we al een jaar getrouwd waren en het bos in waren voor een nieuwe fotoshoot, maar leuk was het wel!

Foto door Esmée Rieken

2016: zwanger

Hoogzwanger. 23 september werd ons wondertje geboren na ruim een jaar medicatie en ziekenhuisbezoeken. De jurk? Die kreeg ik écht niet meer dicht, dus de foto’s werden in de achtertuin gemaakt. Gelukkig wel over mijn buik en daar kwam dus deze foto uit, mét babyschoentjes. We zullen het maar niet over mijn opgezwollen voeten en hoofd hebben…

Foto door Esmée Rieken

2017: ons gezin

Onze eerste foto met ons kindje. Hij werd bijna één jaar en wat was hij dol op foto’s maken! We woonden ondertussen tegenover het bos en vertrokken, in trouwkleding, naar de overkant. Bij thuiskomst vonden we een kaartje in de bus: ‘Volgens mij zijn jullie vandaag getrouwd, gefeliciteerd!’ Oeps! Dank je wel lieve buren, maar nee, we waren al twee jaar getrouwd!

Foto door Esmée Rieken

2018: binnen met een peuter

Deze keer besloten we een shoot te doen in huis. Een klein kindje vermaken tijdens foto’s is een stukje ingewikkelder, toch is dit wel mijn meest favoriete foto geworden.

2019: onze driehoek

En toen waren we aanbeland bij vandaag. Vandaag zijn we namelijk vijf jaar getrouwd. We vierden dit vorige week al in Disneyland Parijs, maar nu trokken we dus weer onze trouwkleding aan. De jurk kreeg ik gelukkig nog steeds dicht, ondanks dat ik het afgelopen jaar bijna tien kilo aankwam door omstandigheden. Lang leve een jurk met een rijgsluiting aan de achterkant! Vijf jaar alweer. Op naar de vijftig!

Foto door Esmée Rieken

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *