fbpx    

Vol frisse moed terug naar het ziekenhuis

Iets meer dan een maand geleden namen wij even pauze van het ziekenhuis en van onze kinderwens.

Zoals ik eerder schreef, zorgde de rust voor ruimte in mijn hoofd. Ondertussen hebben we fijn nieuws: we zijn weer gestart met het ziekenhuistraject. Nu minder zwaarmoedig dan toen we begonnen in oktober!

Begin juni, toen we onze pauze inlasten, hoopte ik dat mijn menstruatie vanzelf weer op gang kwam, zodat ik vooral die stomme Provera kon vermijden. Helaas zit ik nu op cyclusdag 72 (voor iedereen die niet zo thuis is in de cyclus van een vrouw of bekend is met PCOS: de gemiddelde lengte is 28 dagen). Provera vermijden zit er dus niet in.

Inwendige Echo

Het is toch weer even spannend om in die stoel in het ziekenhuis te liggen, weer een inwendige echo. Ik heb dit niet gemist. Ik houd mijn adem in en volg de echobeelden. ‘Het ziet er goed uit,’ hoor ik de fertiliteitsmedewerker zeggen. Ik weet niet zo goed wat er goed uitziet, want geen eisprong en geen menstruatie is voor mij niet goed. ‘Er zijn geen cystes ontstaan in je eileiders.’ Kijk, dát is wel weer positief. ‘Het kan zijn dat je Provera slechts drie tot vier dagen hoeft te slikken.’ Ja, dit ziet er inderdaad goed uit.

Provera

Even een korte opfriscursus over Provera: dit medicijn wordt gebruikt om de menstruatie op te wekken. De bijwerkingen zijn ranzig, denk aan: misselijkheid, hoofdpijn en (ernstige) neerslachtigheid. De lijst met mogelijke bijwerkingen is enorm. Ik heb deze medicijnen al een keer in januari gehad, met als gevolg dat ik een avond lang heb gehuild zonder reden en steeds ruzie maakte met Jop (Lieverd, als je dit leest, dit is de enige keer dat ik ooit zal toegeven dat ik het medicijn fout zit 😉 <3). Ik heb een kuur voor tien dagen en ergens in deze tien dagen moet mijn menstruatie weer gestart zijn. Ik ben gisteren gestart en ik heb helaas al last van hoofdpijn, misselijkheid en krampen.

Clomid

Zodra de Provera zijn werk doet, mag ik stoppen met de kuur. Dan is het wachten tot cyclusdag 3 en starten we opnieuw met het eisprongopwekkende medicijn Clomid, nu met een dubbele dosis, naar Clomid 100 dus. Het is nog even spannend wanneer ik hier aan mag beginnen en of de medicijnen ook daadwerkelijk doen wat ze moeten doen. Op cyclusdag 10 moet ik weer terug naar het ziekenhuis, waarna er waarschijnlijk weer een week tot twee weken onderzoeken volgen.

Als deze dosis van Clomid werkt, dan heb ik 6 maanden lang geen onderzoeken nodig uit het ziekenhuis. De fertiliteitsmederwerker zei me gisteren: ‘Als dit werkt, zien we je of zwanger, of over zes maanden terug. We hopen uiteraard op het eerste’. Met hernieuwde moed, een frisse blik en toch nog wel spanning, zijn we weer de malle molen ingestapt. Ik houd jullie uiteraard up-to-date!

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *