fbpx    

Waarom iedere moeder recht heeft op een glazen schuifwand

Toen ik enkele jaren geleden bij onze oude buren een prachtige overkapping met glazen schuifwand zag, was ik om. Ik riep direct tegen Jop dat ik er ook één wilde. Hij negeerde me, omdat ik vaak dingen wil die andere mensen ook hebben. Ja, ik ben een materialistische trut, maar goed. Vijf jaar later wil ik nog steeds een glazen schuifwand en waar ik vroeger dacht dat die dingen minstens vijfduizend euro kostten, weet ik ondertussen dat ze al beginnen bij een euro of driehonderd. Eat that, Jop! Die glazen schuifwand gaat er komen, hoor.

Mocht jij thuis ook een discussie voeren over die glazen schuifwand, of heb je besloten dat je er nu ook één wil na het lezen van mijn wensenlijst, dan heb je heel veel aan onderstaande redenen. Kun je mooi je partner overtuigen.

Omdat je kind buiten wil spelen en jij warm binnen wil zitten

Kinderen moeten meer buitenspelen. Dat vindt iedere babyboomer en de meeste ouders zijn het hier ook vast mee eens. Alleen… wie let er dan op die kinderen? Als je een peuter hebt, moet je je kind in de gaten houden. En dat betekent soms in de regen buiten zitten, of rillend van de kou op je loungeset, terwijl je niets liever wil dan warmte. En droogte. Een glazen schuifpui zorgt voor veel overzicht naar buiten toe, terwijl jij lekker onder je overkapping, of gewoon nog binnen zit.

Zodat je ook in de winter in je hangmat kan

Voor mijn verjaardag heb ik een hangmat gekregen. Ik lig er regelmatig in, maar moet toch altijd de parasol opzetten, een deken over me heen leggen en het elke avond weer opruimen. Het doek mag helaas niet nat worden en ik ben een koukleum, zelfs in de zomer. Ik zou het liefst het hele jaar door in mijn hangmat willen vertoeven, alleen heb ik hier in huis geen plek voor. Het is dan weliswaar een tweepersoonshangmat, maar ik betwijfel of Jop ons bed wil inruilen om met zijn tweeën in een hangmat te slapen. Misschien moet ik het hem maar voorstellen: of het bed eruit en de hangmat in de slaapkamer, of een overkapping met glazen schuifwand. Sommigen zullen dit chantage noemen. Anderen noemen dit slim onderhandelen.

Voor meer licht in huis

Ik kan slecht tegen donkere huizen. Overdag heb ik veel daglicht nodig en op het werk hebben we gelukkig daglichtlampen. Ik heb het liefst alle gordijnen altijd open. Pas als het buiten donker is, gaan wat mij betreft de gordijnen dicht. Huizen die bijna alleen maar bestaan uit glas, vind ik prachtig. Wat dat betreft is het niet gek dat een glazen schuifwand hoog op mijn verlanglijst staat. Al is het alleen maar omdat ik dan ook weer de vitrages van zolder kan plukken die ik nu nergens kan ophangen.

Omdat je werkgelegenheid creëert voor glazenwassers

Omdenken noemen ze dit, toch? Ja, ik ben dol op ramen, maar ik ben niet zo dol op ramen lappen. Gelukkig bestaan er glazenwassers. Die heb je ook wel nodig met kleine kinderen en veel glas. Zo heb ik alleen op mijn normale ramen al handafdrukken na het aanbrengen van zonnebrandcrème, kwijlafdrukken van kusjes en hoofdafdrukken omdat de peuter head first tegen een raam liep. Er moeten dus heel wat ramen gelapt worden. Maar hee, werkverschaffing en de lokale economie ondersteunen, is ook heel belangrijk, toch?

Ik laat het je weten als ik thuis met succes die glazen schuifwand heb weten te onderhandelen. En als je nog onderhandelsuggesties hebt, laat het me vooral weten!

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *