fbpx    

Waarom kunstgras in je tuin?

Kunstgras: waarom zou je hiervoor kiezen? Is gewoon gras niet een veel betere keuze? Kunstgras biedt veel voordelen, die we hier even kort uitleggen! En kunstgras kopen duur? Dat valt alles mee!

Mooi groen tapijtje

Is het gras altijd groener aan de overkant? Echt niet. Jouw prachtige groene gazonnetje is altijd een prachtig groen gazonnetje, ook al is het kurkdroog of kleddernat buiten. Geen geëmmer meer dat de modderpoelen erop staan of dat het bruin en verdord is. En het oog wil toch ook wat, nietwaar? Je hebt ook geen last meer van de beruchte plekken onder een glijbaan of een schommel. Ook daar blijft het groen!

Minder onderhoud

Jouw gras hoeft niet gemaaid te worden en ook al niet besproeid te worden. Lekker makkelijk. En als het bij het extreme zomerse weer van de laatste jaren, het weer zo gortdroog wordt, zal het jou een zorg zijn dat er niet meer beregend mag worden. Heb je immers helemaal niet nodig!

Duurzaam dus niet duur

Kunstgras is duurzaam, dus heb je voor vele jaren een mooi groen gazon. Je verbruikt geen water, je hebt geen grasmaaier nodig of een sproei installatie. Het enige wat je moet doen is kunstgras bestellen en neerleggen. Natuurlijk is dit in eerste instantie duurder dan gras inzaaien, maar trek je er de kosten af die je uitspaart dan wordt het opeens een ander verhaal. Tel daar ook nog eens bij op hoeveel tijd je er mee uitspaart en dan is het een duidelijk verhaal. Kunstgras uitkiezen is zo gek nog niet. En kies je voor kunstgras restanten dan heb je dezelfde kwaliteit voor een leuke korting. Dat is al helemaal mooi meegenomen!

Net echt

En om hoe jouw grasmat eruitziet hoef je je ook niet meer druk te maken. Vroeger zag kunstgras er ook echt nep uit. Natuurlijk was dat niet mooi. Maar tegenwoordig heb je diverse varianten en kan je precies die kiezen die je mooi vindt. Niks nep, gewoon mooi. Een hele piet die nu nog op het eerste oog ziet dat jouw grastapijtje niet uit echt gras bestaat.

Geen vieze broeken meer…

Verzucht je ook weleens: ‘Ik blijf wassen’? Lekker buitenspelen en dan binnenkomen met van die vreselijk groene grasvlekken op zijn broek? Niet meer als je kiest voor kunstgras. Of voor een nieuwe wasmachine waar ruim 8 kilo in kan. Ook moddervlekken zijn zo niet meer aan de orde als je kind in je tuin door het gras heeft liggen rollen. Toch best wel handig. Dus wat houd je eigenlijk nog tegen?

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *