fbpx    

Was de babytijd maar net zo makkelijk als in De Sims 4

Als je mij al een tijdje volgt op Instagram, dan weet je ongetwijfeld dat ik een fervent Sims 4 speler ben. Ik speel de Sims al sinds de eerste versie van de Sims 1 uitkwam in 2000. 20 jaar geleden speelde ik al de Sims, mensen. Dan staarde ik dromerig uit het klaslokaal naar huizen die ik ging nabouwen, wat natuurlijk nooit lukte, want het was nogal een beperkt spel, de Sims. Ondertussen zijn we aanbeland bij De Sims 4 en zijn we tig uitbreidingen verder en laat ik mijn Sims alles doen wat ik nooit zou doen. Zoals 24/7 binnen blijven zitten en ze laten wonen in een doos zonder behang, terwijl ze de hele dag cornflakes eten, omdat ze nergens geld voor hebben. En toch laat ik ze ook doen wat ik zelf ook zou doen: namelijk de perfecte ouder proberen te zijn voor mijn (digitale) kroost. als ik ergens ben achtergekomen, is het wel dat het opvoeden van digitale baby’s en peuters een stuk makkelijker is dan het echte leven. Geen uitgeputte moeders, geen hongerige baby’s en geen driftbuien. Welkom in de wereld van de Sims 4 moeder! Ik ben jaloers op haar.

De geboorte: mag ik ook zo’n bevalling?

We kunnen kort zijn over een bevalling: over het algemeen is het geen pretje, komt er medicatie bij kijken, angst, flink wat weeën of een keizersnee. Soms beval je thuis, soms beval je in het ziekenhuis met een hoop bloed en omdat ik een moeder ben, praat ik nu alweer veel te lang over een bevalling. De geboorte van een baby is in de Sims niet bloederig. Een zwangere Sim waggelt wel. Ze kreunt wat, draait rondjes met haar heupen die ik sinds de vijfde maand in de zwangerschap, niet meer kon en warempel: daar is een baby.


Sinds het uitbreidingspakket Sims 4: Aan het Werk kunnen sims ook bevallen in het ziekenhuis. Dan gaat ze op de operatietafel liggen, wordt haar hart er voor het gemak uitgehaald via haar navel en vervolgens wordt er wat water in gespoten en PLOP, baby! Moeder kan meteen weer aan de wandel, vader eet een hotdog of loopt in paniek rond en de baby slaapt in een wiegje wat geluiddicht is, zodat papa en mama rustig kunnen slapen vannacht. Say what?

Zie hier de eh… bevalling?

Baby’s willen alleen eten en poepen

Juist, De sims baby’s: je mag er mee spelen, maar het is niet noodzakelijk. Je moet ze op tijd eten geven. En op tijd hun luier verschonen. En dat is dat. Borstvoeding lukt meteen. En flesvoeding ook. Er komt een groene walm uit het wiegje als je de luier moet doen en ze krijsen als ze honger hebben. Daarna leg je ze gewoon weer in hun geluiddichte wiegje naast je bed en kun je weer verder slapen.

Die baby eet overigens twee keer per dag of zo. Wel zo fijn, kun je lekker doorslapen.

Baby’s in de Sims 4 zijn goedkoop en stressvrij

Je hebt voor een baby in de Sims 4 alleen een wiegje nodig. Klaar. Luiers vallen uit de lucht. Flesjes toveren we uit onze achterzak en aan geboortekaartjes doen we niet. Geen kraamfeesten, geen vervelende ooms of tantes die hun hele dierentuin meenemen, geen ongevraagde adviezen of mensen die horrorverhalen uit hun zwangerschap vertellen. Je kind is er gewoon en klaar. Het enige waar je geld voor kwijt bent in de Sims 4 voor je baby, is de opvang. Gelukkig is je ouderschapsverlof zo lang dat je geen opvang nodig hebt tot je kind een puber is. En ja, ik zei ouderschapsverlof: ook vaders krijgen hier vrij. Lezen jullie mee, Den Haag?

Maak het ouderschap nog leuker met de juiste uitbreidingen

Als je in het echte leven meer uitdaging wil in het ouderschap of een uitbreiding, ga je voor een tweede, derde of zevende kind. Of je gaat op verre vakantie met je peuterkinderen. In de Sims 4 koop je gewoon een uitbreiding erbij! Dit zijn de leukste uitbreidingen die het ouderschap nog spannender maken:
De Sims 4 Kinderkamer Accessoires
De Sims 4 Ouderschap Game pack
De Sims 4 Aan het werk uitbreiding

De Sims 4 spellen zijn over het algemeen niet heel goedkoop, maar wist je dat je de Sims 4 met korting kan kopen? Ik zoek altijd naar een Sims 4 aanbieding en die zijn altijd te vinden. Je kan bij bijvoorbeeld GamekeyDiscounter een legale key krijgen om De Sims 4 vervolgens via Origin te installeren. GamekeyDiscounter biedt de Sims 4 goedkoper aan dan EA Games zelf doet.

Twijfel je of je het goed doet? Je krijgt vanzelf een waarschuwing

Goed, met zo’n makkelijke baby zou je haast vergeten dat je er één hebt. Gelukkig hebben ze daar wat op bedacht: op het moment dat je je kind vergeet, krijg je gewoon een melding. ‘Je kan je huis niet verlaten zonder opvang voor je baby te regelen’. En dan klik je oké en heb je opvang. Last minute uiteten? Kan, opvang staat met 2 minuten op de stoep. vergeten je baby eten te geven en staat hij op het punt uit te hongeren? Je krijgt vanzelf een melding dat je kind aan het uithongeren is en dat je hem gauw eten moet geven. Scheelt een bezoekje aan het consultatiebureau. Big Sim is watching you.

En maak jezelf ook gewoon gek op online fora…

Iedere moeder in deze generatie heeft zich schuldig gemaakt aan het googlen van onverklaarbare vlekjes, uitslag, huiltjes of opvoedadvies. Je sims kunnen zichzelf ook knettergek maken door urenlang online te zoeken op zogeheten ouderschapsfora voor opvoedtips met de bijbehorende emoties: zelfs Sims, die slechts twee taken hebben rondom hun baby, kunnen denken dat ze niet kunnen opvoeden.

Stay tuned. Binnenkort komt deel 2: Waarom ik niet jaloers ben op Sims 4 moeders die een peuter hebben.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *