fbpx    

Wat LED verlichting te bieden heeft in je huis

Niets is zo irritant als wachten. Wachten op de bus, wachten tot er een benzinepomp vrij is, wachten op internetverbinding of wachten op je verlichting in huis tot die op volle sterkte brandt. Vooral dat laatste! Kun je niet eens gelijk gaan lezen. Met LED verlichting is dat gelukkig verleden tijd!

Gewoon meteen de allerkleinste lettertjes lezen op het potje met die gezondheidspilletjes. LED verlichting hoeft niet op te warmen en LED lampen zijn zuiniger halogeenlampen. Bovendien veel en veel sfeervoller dan TL verlichting! LED verlichting en daarmee de LED spot heeft enorm veel toepassingsmogelijkheden in huis en is een gezellige en sfeervolle lichtbron.

Wat betekent LED eigenlijk?

LED staat voor Light Emitting Diode, letterlijk vertaald lichtgevende diode. Het is ten eerste duurzaam licht want LED spots gaan heel lang mee, volgens Europese wetgeving minimaal 6000 uur. Na 6 jaar dient de lichtopbrengst nog minimaal 80% te zijn en je bespaart geld vergeleken met een gloeilamp of een halogeenlampje.

Sfeerlicht

LED spotjes zijn met perfect wit licht te bestellen, maar ook met heel sfeervol warm licht. De kleurwarmte, oftewel de kleur van het licht wordt weergegeven met K. Dat is de K van Kelvin. Hoe lager K, hoe warmer licht. 4000K is neutraal wit licht en 2200K noemen we al flame, heel erg warm dus. 2700K is warm wit licht. Wanneer je LED spots wil gaan kopen is het handig om te weten hoeveel Lumen je nodig hebt op een bepaalde plek in je huis. Dat is een andere rekenmethode dan hoeveel Watt je ergens wilt gebruiken. Lumen geeft de hoeveelheid licht aan, terwijl Watt de hoeveelheid energie aangeeft. LED lampen zijn in mooie verschillende kleuren te koop. Kies LED spots flame voor de meest sfeervolle verlichting in je huis. Geniet van de warme verlichting die je vroeger gewend was met de ouderwetse gloeilampen, maar ervaar de lagere energierekening en de lange levensduur. Door handig gebruik te maken van de verschillende lichtbundels kun je perfect bepaalde objecten in je huis mooi uitlichten. Of juist je hele werkkamer goed verlichten en je bureau extra. Kies de juiste LED spot voor de goede toepassing en sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *