We gaan naar Disneyland Parijs! Met een peuter!

We gaan naar Disneyland Parijs! Met een peuter!

Oftewel: hoe indoctrineer ik mijn peuter op zo’n manier dat hij niet huilt als hij Mickey Mouse ziet in april?

Ik word 30

9 april word ik 30. Als ik het heel snel zeg, klinkt het nog even verschrikkelijk als wanneer ik het letter voor letter spel. Hoewel er zat mensen zijn die vast dromen over mijn leeftijd, ben ik nu eenmaal veel omringd door tieners die qua leeftijd soms dichterbij staan bij De Kleinste dan bij mij (in gedrag soms ook overigens). Ik voel me oud als ze me moeten vertellen wie Famke Louise is, dat ik pas veel te laat snapte wat Netflix and Chill daadwerkelijk betekende en ik geen medelijden voel dat ze pas alcohol mogen op hun 18e.

Net als ieder zichzelf serieus nemend millennial heb ook ik het idee dat ik nog groot moet worden. Ja, ik heb een hypotheek. Ja, ik heb een echtgenoot. Ik heb een grotemensenbaan en twee auto’s en ja, we hebben zelfs een heus gezin met twee katten en een kind. Dat is dus allemaal ergens de afgelopen tien jaar gebeurd. Waarom heb ik dan nog steeds het idee dat ik aan het opgroeien ben?!

Wakker worden in Disneyland

Toen Jop vroeg hoe ik mijn dertigste verjaardag wilde vieren, durfde ik bijna niet toe te geven dat ik wilde doen alsof ik 29 bleef. De dag dat ik geen twintiger meer ben komt ondertussen razendsnel dichterbij en leuk vind ik het niet. Maar goed, aanstellen is een vak en een keuze, dus ik maak er maar het beste van. Ik wil mijn verjaardag in Disneyland Parijs vieren.

Het kind in mij omarmen, of zoiets

Voor de mensen die mij nog niet zo lang kennen: ik ben de afgelopen jaren al een stuk of negen keer naar Disneyland geweest en weet ontzettend veel over de parken. Na ons tripje zullen dus ongetwijfeld de eerste Disneyposts verschijnen, want ik heb genoeg relevants te vertellen voor alle moeders die er heen gaan. Ik vind Disneyland geweldig. En waar kan ik me beter een kind voelen dan daar?

Help! Hoe gaat De Kleinste van Mickey Mouse houden?

Nu komt mijn grootste dilemma. De Kleinste gaat mee. En dat vind ik fantastisch. We kennen de attracties al wel, dus dat ik de achtbanen niet in kan, vind ik niet erg. Mijn grootste zorgen zijn toch wel:

  1. De lange rit naar Disneyland Parijs (zo’n 6 uur);
  2. Het feit dat De Kleinste alleen Olaf kent (van Frozen voor iedereen die onder een steen heeft geleefd);
  3. Ik niet weet of De Kleinste het wel kan waarderen dat we op mijn verjaardag uiteten gaan en Mickey Mouse en zijn vriendjes dan aan onze tafel komen. Wat als hij gilt? Dan ontwijkt een jong meisje Minnie Mouse onze tafel straks als de pest.

Hoewel ik nu nog niet al te veel aan punt 1 kan doen, ben ik nu met een indoctrinatie charmeoffensief bezig richting De Kleinste. Ik heb alvast een Disney-kleurboek bij de Action (99 cent) aangeschaft. Disneyboeken hebben we genoeg, alleen was tot nu toe Dikkie Dik favoriet. Dikkie Dik zal de komende weken langzaam uitgefaseerd worden. Olaf ligt nog altijd bij De Kleinste in bed, dus we’re good on that part. De Disney-dvd’s komen ook langzaam ons huis binnen. Het zou jammer zijn als ons kind geen fan zou zijn van Disneyland.

Op random momenten roep ik: ‘We gaan naar Disney!’ waarop de Kleinste steevast ‘TISSIE’ terugroept. Ik reken het goed, hopelijk ontstaat er vanzelf een positieve koppeling met Disney.

Populair

Back to Top