fbpx    

We mogen weer op vakantie! Maar waar gaan we heen?

Het was een bijzondere periode. De afgelopen maand is onze cruise geannuleerd en twee weken later werd bekend dat we dan toch op vakantie mochten in Europa. Tja, mosterd na de maaltijd, want die cruise gaat niet meer en willen we Nederland wel uit op dit moment? We spreken met zijn allen over een tweede golf die mogelijk komt en hoewel ik aan de grens met Duitsland woon, ben ik sinds maart Duitsland niet meer in geweest. Dus nee, op vakantie naar het buitenland zit er voor ons niet in deze zomer. Het wordt dus Nederland, met een peuter. Dat betekent dat we niet naar een luxe hotel gaan, dat is voor kinderen niets aan als ze hele dagen binnenzitten. Wat dan wel de oplossing is? We vroegen het aan onze driejarige, die was stellig: “Kamperen!” Ik keek Jop voorzichtig aan. Gaan we dit vetoën?

Nederland is een prachtig vakantieland

De NOS schreef in mei een artikel over dat Nederland een prachtig vakantieland is en ik ben het daar roerend mee eens. Als ik door de Montferlandse bossen achter mijn huis struin, krijg ik spontaan een vakantiegevoel. In maart bezocht ik Terschelling en het voelde alsof ik in een andere wereld terechtkwam. En ben je al eens in het zuiden van Nederland geweest? Alsof je door de Ardennen rijdt! Naar de camping in Limburg is dus helemaal niet saai, raar of ouderwets.

De Leistert heeft alles wat je als gezin nodig hebt

Als je met je gezin op vakantie gaat, moet je rekening houden met ieders wensen. Zo is het voor mij belangrijk dat ik veel kan lezen en kan ontspannen, voor Jop dat hij kan slapen, voor ons beiden dat we niet elke avond hoeven te koken en voor onze bijna-kleuter is het van het allergrootste belang dat hij een zwembad heeft, papa en mama bij zich heeft en een tent. Want ja, meneer wil kamperen. En dat gebeurt in een tent. Als je hier naar op zoek gaat, kom je al gauw uit bij De Leistert in Limburg.

Kamperen hoeft niet in een tentje

Kamperen doe je tegenwoordig niet meer in een tent, namelijk. Niet als je de 30 zoals wij gepasseerd bent en je vooral wil ontspannen. Zo vind je op De Leistert bungalows, safaritenten en compleet ingerichte glampingtenten. Vooral dat laatste is echt te gek: je slaapt in een tent, dus je hebt wel het ultieme campinggevoel, maar wel met de luxe van een hotel. Oké, je moet alleen nog zelf even je ontbijt maken.

De sfeer op een camping is zoveel anders dan op een park met huisjes. Mensen komen naar een camping om te ontspannen en deels buiten te leven. Je hebt altijd aanspraak van andere mensen, je gaat back to basic met luxe uiteraard en je kinderen hebben altijd iemand om mee te spelen.

Kamperen in eigen land? Hier wel!

Kamperen in eigen land klinkt misschien nogal saai, maar wist je dat het als ouder van een kind onder de 12 echt juist fantastisch is? De meeste jonge kinderen zijn niet zo bedreven in een tweede taal. Dat betekent dat als je bijvoorbeeld naar Spanje gaat, je vaak geen gebruik kan maken van het animatieteam, tenzij je geluk hebt en er een Nederlandse animatiemedewerker op de camping staat. De Leistert heeft een animatieteam gericht op kinderen vanaf 4 jaar. Wel zo fijn, zo kan jouw kleuter vriendjes maken, terwijl jij eindelijk bijslaapt of even een boekje leest.

Het animatieprogramma bij De Leistert is overigens gratis. Wel zo fijn, kun je je geld uitgeven bij de restaurants!

Een camping moet goed eten hebben, De Leistert snapt dat

Het is voor ons van cruciaal belang dat een camping goed eten heeft. De Leistert snapt dat en heeft naast een cafetaria, ook enkele restaurants, een plaza en een supermarkt. En nog een dikke pluspunt: want er is genoeg vegetarisch te vinden op de kaarten!

Overige belangrijke faciliteiten

Het eten, het animatieteam en de accomodatie is afgevinkt, maar wat ook ontzettend belangrijk is, zijn overige faciliteiten. Te denken valt aan het zwembad. In Nederland wil je niet alleen afhankelijk zijn van een buitenzwembad. De Leistert heeft zowel een binnen- als buitenzwembad die verwarmd zijn. Warme voetjes, I’m in! Voor de sportievelingen onder ons kun je verder nog bowlen, beachvolleyballen, fietsen op de fietscrossbaan, skelters en fietsen huren, sporten en nog veel meer. En voor de nerds onder ons: er is godzijdank WiFi aanwezig.

Wij zijn thuis druk in discussie waar onze vakantie dit jaar heen gaat, maar De Leistert staat in ieder geval in onze top 3!

Alle foto’s in dit artikel zijn geplaatst met goedkeuring van De Leistert

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *