fbpx    

WECOLOUR haarverf recensie: een totaaloplossing voor je haar

Eén keer in de zoveel tijd bedenk ik dat het weer tijd wordt om mijn haar te verven. De uitgroei is om te janken, de kleur is in plaats van mooi rood een soort van verwassen pompoen geworden en mijn kapsel ziet eruit alsof ik het net als ragebol heb gebruikt om spinnenwebben weg te halen. Dan sta ik weer voor de schappen in de plaatselijke drogisterij, op zoek naar wat ik nu wil, want wat ik ook doe: het vorige merk beviel nooit. WECOLOUR is ontstaan met het idee dat haarverf prima gezond kan zijn, dus ik nam de proef op de som. Van het klaarmaken tot het aanbrengen en het verzorgen!

De verpakking van WECOLOUR

Ik heb het nog nooit zo leuk gevonden om haarverf uit te pakken. De complete set komt met de post in een kartonnen verpakking en bevat alles wat je nodig hebt:

  • 60ml kleurcrème;
  • 60ml activator;
  • 15ml shampoo;
  • 15ml conditioner;
  • plastic handschoenen;
  • verfkwast;
  • gebruiksaanwijzing.

Ik wil extra stilstaan bij de gebruiksaanwijzing. Bij elke andere haarverf doe ik maar wat. “Verdeel het haar in strengen”. Eh… ik smeer het er wel in. Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe je je haar verdeelt en hoe je vervolgens het verf in je haar aanbrengt. Op welke manier, in welke volgorde en wanneer je de bijgeleverde kwast en kam moet gebruiken. Voor het eerst begon ik met moed aan het verven van mijn haar, in plaats van lichte paniek.

De voorsituatie van mijn haar. Rampzalig.

Het mengen van WECOLOUR verf

Het mengen van de verf is zo gepiept. Je gebruikt een kunststof of plastic bakje. Je mengt de activator en de haarverf en gaan met die banaan! Ik twijfelde eventjes of ik de goede kleur te pakken had, want alles kwam geel uit de verpakking, maar met het mengen gebeurde er een soort magisch iets. Ken je die toverstiften van vroeger nog? Dat je ging kleuren en nooit wist wat voor kleur je nu weer kreeg en het een verrassing was en je dan met open mond en: ‘ooooooh, kijk nou!’ boven je papier hing? Nou, dat is dit dus ook! Terwijl je de verf mengt met de activator, wordt de kleur steeds feller. Ik genoot nu al van dit proces en moest nog beginnen. Ik wilde echt bijna de peuter erbij roepen om te laten zien wat voor magisch iets er in mijn bakje ontstond, maar hij had net vingerverf gekregen voor zijn verjaardag en ik zag hoe hij daarmee omging. Dus ik genoot in mijn eentje en maakte foto’s.

Het aanbrengen van WECOLOUR verf

Door de heldere uitleg en het feit dat echt alles is bijgeleverd in een overzichtelijke verpakking, was het aanbrengen zo gepiept. Nu is het zo dat ik geen nette verver ben. WECOLOUR zelf geeft de tip om een vette crème te smeren rond je haarlijn, in je nek en je oren zodat daar geen verf terechtkomt. Maar als je verft zoals ik (met je ziel en zaligheid), smeer dan ook vooral je armen, je benen, je neus, je wenkbrauwen en je muren in met een vette crème. De muren? Ja, daar kom ik later op terug. Het aanbrengen van de verf is eenvoudig: volg de aanwijzingen en laat het vervolgens 35 minuten inwerken. In die 35 minuten kun je een boek lezen, je benen scheren, een podcast luisteren of je badkamer poetsen, zoals ik. Ik heb onze houten deurpost per ongeluk besmeurd met haarverf en zag het veel te laat. Resultaat: op onze deurpost zit een mooie herkenbare vlek van mijn verfavontuur. Er zijn vast nog trucjes om het eraf te krijgen, maar ik ben lui en luisterde liever een podcast met iets te drinken dan dat ik me bekommerde om de deurpost.

Deze vlek zit nog steeds op de deurpost. Herinnerend aan die keer dat Caroline weer eens haar haren verfde.

Het eindresultaat!

Nadat het 35 minuten is ingetrokken, was je je haren uit. In de verpakking zit shampoo en conditioner bijgeleverd. En het eindresultaat? Ik ben verliefd. Het zit ondertussen ruim twee weken in mijn haren en ik moet zeggen, de kleur zit nog even mooi als de eerste dag. Waar bij veel verf, en in het bijzonder roodtinten, de haarkleur snel vervaagt, vind ik dat bij WECOLOUR een positieve verrassing.

Nog wat voordelen op een rij

Het voordeel van WECOLOUR Is dat je de verf na opening nog 12 maanden kan bewaren. De meeste verf moet je direct opmaken. Een heel pakje voor een beetje uitgroei betekent dus ook een heleboel weggooien. Superzonde natuurlijk! Daarnaast zeggen ze dat je haar zacht blijft of zacht wordt: in mijn geval is dit zeker waar. Normaal heb ik na het verven van mijn haar een pluizig kapsel waar je u tegen zeg, kom ik niet door de klitten heen en wil ik bijna naar een kort pittig kapsel, zodat ik maar van het gedoe af ben. Ik kam nu met het grootste gemak door mijn haren en het blijft mega zacht. Het betekent wel dat het daardoor net wat ingewikkelder is om in model te brengen, maar aangezien ik dat normaal al niet deed, betekent dit dat ik tijd bespaar op het haren kammen en tijd moet investeren in mijn kapsel.

WECOLOUR komt in verschillende kleuren. Ikzelf heb de kleur mahonie roodbruin 4.65: een ideale kleur voor de herfst. Je kan online haarverf kopen en dan heb je alles meteen in huis. Bij je eerste bestelling krijg je 10 euro korting.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *