fbpx    

Weg luiertas! Verover je identiteit terug met je handtas

Ik heb nooit veel meegenomen in mijn luiertas. En dit is algemeen bekend bij mijn vrienden en partner. De enige keer dat ik een volle tas had, was naar het ziekenhuis voor de bevalling. Gezichtsdoekjes leen ik van vrienden met kinderen, extra kleding voor de peuter heb ik alleen mee als ik het niet nodig heb en als ik het een keer vergeet, dan zit mijn peuter onder de modder. Althans, ik hoop dat het modder is. Ondertussen gebruik ik alweer 3 jaar mijn luiertas als handtas en dat schiet dus niet op. Want rondlopen met een lege tas waar wel een heel kinderdagverblijf in kan knutselen, is lomp. Hoewel ik mijn uitgebluste moederstatus volledig heb omarmd, inclusief messy knot op mijn kop, wil ik wel zo’n uitgebluste moeder mét gevoel voor fashion zijn. Dus: tijd voor een nieuwe handtas.

Ik heb nog cadeaubonnen

Ik krijg elk jaar voor mijn verjaardag cadeaubonnen rond het thema mode. Wellicht is het een enorme hint van mijn familie dat ze me dit steeds in mijn schoot werpen. Het kan ook te maken hebben met dat ik nooit weet wat ik wil, overigens, maar dat terzijde. Zo ook nu, ik heb mijn cadeaubon van april 2019 nog liggen. Ja, ik weet het, het is bijna maart. Dus ik moet die gauw opmaken. Waar ik in april nog in de luiers zat – mijn peuter, niet ik! – is hij nu zindelijk – ik ook overigens, alweer een tijdje.

Fashionable moederschap door je handtas

Ik kan dus kleding kopen van die cadeaubonnen, maar aangezien ik al giga achterloop met de was en ik er dan niet ineens modieuzer bij loop, moet je keuzes maken. Je look fashionable maken op een snelle manier, doe je door je schoenen, je jas en je tas. Althans, dat vind ik het meest logische. Je normale kleding zit waarschijnlijk toch onder peuter- of babykwijl en ondefinieerbare vlekken en ben je erachter gekomen dat zelfs je zwarte truien war je nooit wat op zag, ineens er vies uit zien. Ja, dat is het moederschap. Een nieuwe handtas dus. Ik scroll nu al dagen door het aanbod op zoek naar een mooi luxer merk dan dat ik tot nu toe had (merkloos). Zo vind ik de ene na de andere mooie valentino tas en is mijn wensenlijst ondertussen enorm.

Andere eisen dan een luiertas

Merk je dat ik bijna een studie begin over waarom een handtas zo belangrijk is? Dat is omdat het ook gewoon echt zo is. Je luiertas is iets wat er voor je baby is. Dat is een Mary Poppins tas waar je van alles inpropt, in de hoop dat wanneer je het nodig hebt, je het meteen kan vinden. Je handtas is jouw ding. Je stukje identiteit die je weer terugvindt na die zware tropenjaren. Ik moet niet zo melodramatisch doen. Het is een tas.

Je eigen identiteit terugveroveren

En zo’n beetje elke vrouw heeft een tas nodig, omdat hun portemonnees, telefoons en zelfs tampons te groot zijn voor de zakken van hun jeans. Als hun jeans al zakken heeft. Die handtas, daar verover je je eigen identiteit mee terug. Ik had een prachtige luiertas, een lichtblauwe met bloemetjes. In drie jaar tijd heeft niemand me gezegd: “Ooh Carol, wat een mooie luiertas heb je!” Ik denk zelfs als ik een prachtige michael kors tas had gekocht voor de poepluiers van mijn kind, dat het niemand was opgevallen. Maar toen ik een goedkope handtas kocht van Mickey Mouse, riep iedereen: “Ooooh, wat een leuke tas!” Luiertassen zijn dus net de onzichtbaarheidsmantel van Harry Potter.

Houd mijn Instagram in de gaten voor als ik eindelijk mijn keuze heb kunnen maken voor mijn nieuwe handtas. Waarin ik lekker niets stop wat met kinderen te maken heeft. Muahaha!

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *