fbpx    
Zo installeer je een inbouwarmatuur

Zo installeer je een inbouwarmatuur | stap voor stap gids

8 januari 2021


Vraag je je af hoe je een inbouwarmatuur op een aansluitdoos installeert? Wil je je man al in de arm nemen? Niet doen! Kaktussen is hier om te helpen met een video die alle details bevat! Kom meer te weten over het vervangen van een verzonken plafondlamp wanneer je vandaag deze blog leest en een eenvoudig te volgen installatie video bekijkt!

Ik wil ervoor zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt om dit project te doorstaan. Voordat je begint te leren hoe je een inbouwarmatuur moet installeren, moet je even je gereedschapsset controleren om er zeker van te zijn dat je over het volgende gereedschap beschikt om deze installatie te voltooien:

  • Schroevendraaier
  • Elektrische tape
  • De rest van de accessoires zou in een alles-in-één set moeten zitten.

Instructies 

Het enige dat nodig is om te leren hoe je een inbouwarmatuur moet installeren, zijn vijf eenvoudige stappen. Lees elke stap zorgvuldig door voordat je erin springt en aan de slag gaat!

STAP 1: Zet alles uit!

Het eerste wat je moet doen, is de lichtschakelaar en stroomonderbreker uitschakelen! Het laatste dat je nodig hebt, is om te worden gezapt door de geleiderdraden die uit een actieve aansluitdoos komen. Zolang je met deze stap begint, mag dit hele proces je geen pijn bezorgen (hoop ik)!

STAP 2: Bevestiging van de montageplaat 

Bevestig de montageplaat van de kap met de meegeleverde schroeven aan de aansluitdoos / inbouwdoos. Geef het beestje een naam. Voer de geleiderdraden door het grote middelste gat van de luifelplaat. Zorg ervoor dat je de grotere montageplaatschroeven gebruikt en niet de kleinere kapschroeven.

STAP 3: bedrading

De volgende stap bij het veranderen van een inbouwplafondlamp is door de corresponderende geleiderdraden van de armatuur naar de inbouwdoos samen te draaien.

  • Zwart naar zwart positief
  • Wit naar wit negatief
  • Groene grond naar kale koperen grond

Vaker wel dan niet, zal de aardingsdraad in jouw aansluitdoos blank koper zijn. Zet ze allemaal vast met de meegeleverde draadmoeren en wikkel ze vervolgens in met isolatietape om te voorkomen dat ze verschuiven of wegglijden.

STAP 4: Plafondkap vastzetten

Duw alle draden omhoog in de aansluitdoos en bevestig de plafondkap aan de montageplaat met de meegeleverde kapschroeven. Dit zijn de kleinere schroeven in de set – niet de grotere montageplaatschroeven.

STAP 5: Lampen erin groeien

Dit is veruit mijn favoriete stap! Draai de lamp(en) in de fitting, draai de stroomonderbreker om en schakel het licht weer in. Geniet van je nieuwe prachtige verlichting!

Zo eenvoudig is het leren installeren van een inbouwarmatuur! I don’t need a man to make happen *insert pussycat dolls stem*

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *