fbpx    

Zo kies je de perfecte haarkleur

Mijn echte haarkleur is een mengelmoes van bruin en grijs: een veldmuisje shinet nog meer dan ik met mijn ongeverfde haren. Dus verf ik mijn haren al sinds ik tiener ben. Ik heb het rood, paars, zwart, rood, bruin, koper en weer rood gehad. En daarbij heb ik natuurlijk ook tientallen merken geprobeerd. Ondertussen weet ik dat ik eruitzie als een uitgewassen lijk met zwart haar en dat koper op zich heel mooi is, maar niet voor mij. De perfecte haarkleur kiezen is niet zo makkelijk. Nu kun je net zoals ik er 15 jaar over doen. Of je schakelt de hulp in van anderen!

“Je haar is vast hartstikke kapot door al het verven”

Voor we het hebben over hoe je de perfecte haarkleur kiest, krijg ik vaak de opmerking dat mijn haar vast hartstikke dood en kapot is door al het verven. Het antwoord is: nope! Ik heb dun haar, maar ik heb wel een flinke bos. Althans, dat zei mijn kapper die liefdevol door mijn haren ging en zei dat ik gezond haar had. Zolang je het goed verzorgt: dat wil zeggen met de juiste shampoo voor je haar, een haarmasker zo nu en dan en regelmatig naar de kapper gaat om te checken hoe het met je haar is, is er niet zoveel aan de hand. Ik wil ooit nog een keer roze haar, maar daar moet ik mijn haar voor bleken. Dat vind ik nog net een te spannend stapje, omdat dat mogelijk wel je haar flink kan beschadigen. Maar, als je de puntjes doet, valt dit ook wel weer mee.

Let op de grijsdekking van verf

Als je wat ouder wordt, krijg je ongetwijfeld grijze haren. Of dit nu door je partner, door je kinderen of door ouderdom komt: het zijn en blijven grijze haren. Als je deze wil bedekken met haarverf, moet je goed letten op de grijsdekking van haarverf. Verfspoeling is niet meer geschikt, maar haarverf van WECOLOUR is buitengewoon goed in grijsdekking!

De perfecte haarkleur kiezen door middel van haarkleuradvies

Welke kleur staat bij jou, hangt af van een aantal dingen. Zo gaat het erom wat je zelf mooi vindt en waar je je prettig bij voelt, maar ook wat er staat bij jouw huidskleur. Zelf ben ik altijd erg bleek, hierdoor staat zwart best extreem en ook kleuren als felrood kunnen wat heftig overkomen als ik geen make-up draag. Je kan op verschillende manieren advies inwinnen, zo kun je bijvoorbeeld naar de kapper gaan en je laten voorlichten. Dit heb ik een aantal keer gedaan, maar omdat het kleuren van je haar nogal smaakgevoelig is, was ik nooit helemaal tevreden.
Wil je weten wat nu op dit moment goed bij jou past? Dan kun je kleuradvies op maat krijgen bij WECOLOUR. Ik ben zelf echt fan van deze tool. Je geeft in wat je huidige haarkleur is en aan de hand van enkele vragen, krijg je advies over de kleuren die goed pakken op jouw haar. Zo weet je zeker dat je in ieder geval iets kiest wat bij jou past. En mocht je gewenste kleur toch niet naar voren komen, dan kun je contact opnemen met de helpdesk. Zij helpen je vervolgens de juiste combinatie te kiezen en kunnen je vertellen hoe je je haren verder moet behandelen!

Nazorg van jouw perfecte haardos

Je kan je haren prima thuis verven. Volg de stappen uit de verpakking of laat een vriend(in) je helpen met verven. Het is daarna belangrijk dat je je haar goed verzorgt. Ikzelf gebruik de shampoo en conditioner van WECOLOUR. Ik merk dat deze mijn haren perfect verzorgen.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *