fbpx    
leukste persoonlijke kraamcadeaus

Zo kom jij altijd met de leukste en persoonlijkste kraamcadeaus aanzetten!

Ik ben van mening dat het onwijs belangrijk is om, als je op kraambezoek gaat, een kraamcadeau te geven wat nuttig is voor de ouders. Dit heeft me al wel eens negatieve mails opgeleverd, omdat ze me vooral ondankbaar vonden. Ondankbaar mag je me vinden, maar met onze huidige consumptiemaatschappij én het feit dat ouders zoveel krijgen en jij je zuurverdiende geld uitgeeft, blijf ik erachter staan: geef nuttige cadeaus. En dat betekent niet dat nuttige cadeaus niet leuk en persoonlijk kunnen zijn. Integendeel juist!

Nuttige cadeaus kunnen juist leuk en persoonlijk zijn

Een nuttig cadeau kan een voorleesboek zijn, een cadeaubon of neutrale kleding. Als de ouders sokken nodig hebben voor hun baby, dan kan dat absoluut. Maar de kans is groter dat zij al twintigduizend paar sokken hebben en aangezien die kinderen steeds sokken uittrappen, wordt 90% waarschijnlijk nooit gebruikt. Of over een jaar teruggevonden worden achter de box in de kamer.

Een nuttig kraamcadeau is leuk, maar een persoonlijk en nuttig kraamcadeau is nog leuker om te ontvangen of te geven. Je kan zelf aan de slag met complete pakketten, tien dagen manden, Pinterest voor inspiratie en weet ik veel wat nog meer. Omdat je zelf waarschijnlijk al druk genoeg bent, maar wel de show wilt stelen, is het slim om online eens te kijken naar wat er al zo te vinden is. Zo ben ik zelf enorme fan geworden van deze website waar je gegarandeerd een leuk, persoonlijk én nuttig kraamcadeau vindt. Zelfs als je geen kleding wilt kopen, staan er bijzonder leuke koffertjes of stoeltjes op die gepersonaliseerd worden!

Op deze stoel staat bijvoorbeeld het geboortekaartje afgedrukt. Foto met toestemming geplaatst van Kraam-cadeau

Geef iets aan de ouders als de baby alles al heeft

We doen vaak zo ons best om origineel te zijn, dat we vergeten te vragen of de ouders nog iets nodig hebben. Of wellicht vinden we het stom om een wenslijst te vragen. Het is juist prima om de ouders te vragen wat ze nodig hebben. Zo ben ik vorige maand opnieuw tante geworden (hiep hiep hoera!) en vertelden de ouders dat ze eigenlijk alles al hadden, nog van de eerste. Prima: het werd een cadeaubon. Iets waar ze zelf heel blij mee waren, want ze hadden nog een barbecue op het oog, grapten ze.

Het lijkt wellicht raar om iets te geven wat de ouders graag willen en misschien vinden sommigen het belachelijk dat ik bereid ben om bij te dragen aan een barbecue voor de geboorte van mijn leukste neefje (ik heb maar één neefje, dus hij is mijn leukste). Maar we weten allemaal dat het ouderschap zwaar is. Een bevalling doorstaan is dat ook en elke nacht er meerdere malen uit, maakt van niemand een leuk persoon. Een cadeaubon is dus niet erg leuk, maar wel nuttig. Ik hoop van harte dat ze de barbecue aanschaffen en niet het gevoel hebben dat ze de cadeaubon alsnog voor ‘de baby’ moeten bewaren. En anders vertellen ze me maar dat ze er luiers van hebben gekocht. Ook nuttig. Niet leuk.

Cadeaupakket met badjas – foto met toestemming geplaatst van Kraam-cadeau

Als je de ouders wilt verwennen en met iets anders dan buikzalf op de proppen wilt komen, denk dan eens aan een mooie badjas of mooi badlaken. Je kan deze met de naam van de ouders doen, maar je kan er ook een andere tekst op maken. Bijvoorbeeld: ‘supermama’ of ‘ik ben geen ochtendmens, ga slapen’ of ‘slaapwandelende moeder’. En als je twee badjassen te veel van het goede vindt, kies er dan voor één in een grote maat, zodat beide ouders er gebruik van kunnen maken, met de tekst: ‘baby duty’. Die is voor degene die er ’s nachts of ’s ochtends uit moet!

Wat is jouw favoriete cadeau wat je ontving?

Ik ben ontzettend benieuwd naar de kraamcadeaus wat jij ontving voor de geboorte van jouw kleintje. Wat was het meest nuttige én leukste cadeau wat je kreeg?

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *