fbpx    
kiss proof lipstick Essence

Zoektocht naar mama proof lipstick: Essence Ultra Last Instant Colour

11 oktober 2017

07.45 uur en klaar om naar het werk te vertrekken. Laptoptas over mijn schouder, schoenen aan en de leukste lipstick op die bij mijn outfit past. Ik til De Kleinste nog even op en geef hem een kus, waarna hij zijn gezicht vol enthousiasme tegen mijn witte kleding drukt… en een veeg lippenstift achterlaat. Er zijn dagen dat ik denk: laat ook maar, dan maar met vlekken naar het werk, en er zijn dagen dat ik weer naar boven ren, half uitkledend, om toch maar een nieuw shirt uit de kast te trekken. Ik ben op zoek naar lipstick waarmee ik mijn kind zo vaak kan kussen dat hij mij wegduwt en ik alsnog zonder vlekken in mijn kleding om 07.47 uur in de auto zit.

Lipstick die niet afgeeft

Ik houd van tutten en mezelf mooi maken, maar dan wel maar één keer per dag. Het moet niet zo zijn dat ik elk wc-bezoekje mijn make-up moet bijwerken. En het laatste wat ik wil, is dat mijn lipstick na een half uur o-ver-al zit, behalve op mijn lippen. Ik wil dus kiss proof, mama proof, lipstick die niet afgeeft.

Laat Essence daar dus groot mee adverteren in de winkel. Onderstaande banner hangt prominent boven de lipstick die ik vandaag test, de ultra last instant colour. Deze zou longlasting en kiss proof moeten zijn. De Kleinste was gewillig proefpersoon, want geknuffeld en gekust worden door mama voor een blogpost, gebeurt niet heel vaak.

Kiss proof lipstick Essence

Kleur, dekking en lip selfies

De lipstick is beschikbaar in verschillende kleuren. Ik heb de nummer 10. Ik vind het geen fijne lipstick om aan te brengen. Hij vormt niet fijn mee met je lippen en je bent flink aan het kleuren wil je alles gedekt hebben.

Ik heb drie uur gedaan over het maken van lipselfies en tig tutorials op YouTube gevolgd. Wat een ramp. Heb er bijna spijt van dat ik deze rubriek heb bedacht. Ik heb driehonderd selfies genomen en op 298 ervan leek het alsof ik verkouden was en leed aan een acuut ademtekort. De andere 2 waren ook niet mooi, dus helaas, geen ‘lipfie’. Suggesties of goede tutorials? Laat ze alsjeblieft achter in de comments!

Kusjes!

Ik had natuurlijk mijn eigen hand of partner kunnen kussen. Helaas is partner doodsbang voor lipstick. Toen ik voorstelde om hem te zoenen, keek hij me wantrouwend aan, zag mijn lippen, en maakte zich uit de voeten met de woorden: ‘Nee, lipstick.’ Het kostte ook even wat overredingskracht om De Kleinste zover te krijgen, hij was heel druk bezig een komkommer te knuffelen eten en ik snap dat het dan lastig is om keuzes te maken. Uiteindelijk was de komkommer op en was er geen ontsnappen mogelijk. Ik heb een kwartier gewacht voor het experiment, om de lipstick een zo eerlijk mogelijke kans te geven om goed te hechten aan mijn huid.

Kiss proof?

Tien kusjes en een lachbui later, zijn de wangen van De Kleinste felroze en ziet hij eruit alsof hij koorts heeft. Mijn lippen zien er gelukkig nog hetzelfde uit als daarvoor, dus de dekking op de lippen blijft na het kussen goed, de ontvanger van de kusjes is wat minder blij. Mama trouwens ook, want de lipstick geeft zelfs vanaf de wangen best af en binnen no time zitten de knuffels, het speelgoed en papa’s overhemd onder.

Eindoordeel

Ik hoef het niet eens te hebben over hoelang de lipstick blijft zitten. Op de wangen van De Kleinste zit op dit moment nog meer lipstick dan op mijn lippen. Helaas belooft de naam van de lipstick veel, maar is de realiteit anders. Het eindoordeel is dan ook 2 uit 5. Essence lipstick is te verkrijgen bij onder andere Kruidvat.

 

 

Eindoordeel Essence Ultra Last Instant Colour: [usr 2 size=20]

 

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

22 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *