fbpx    

Zwembad in de tuin? Kies voor een trampoline!

Ik moet er niet aan denken om met deze hitte ook maar iets anders te doen dan met mijn voeten in een opblaaszwembad te liggen, koud drinken in mijn hand en elke twee minuten hetzelfde antwoord te herhalen als de peuter iets wil: ‘Vraag maar aan je vader’. Dat die vader half dood ligt te gaan op de bank omdat hij elke 15 seconden verzucht dat hij niet gemaakt is voor deze hitte, negeer ik maar. Die peuter lijkt namelijk onvermoeibaar. Hij rent van hot naar her en heeft absoluut geen benul waarom papa en mama het zo heet hebben. Hoewel het zweet van zijn voorhoofdje gutst en ik hem trouw elke 2 uur insmeer met zonnebrandcrème, rent hij gerust weer naar buiten. Om te springen. Om te spelen. Om mij mee te krijgen. En het enige wat ik wil in tijden van deze, is een trampoline in de tuin. Say what? Ja, een trampoline. Naast een mega zwembad, dat ook.

Put dat kind uit

De peuter is dol op springen en op trampoline springen. In de indoor speeltuin hield ik in het begin mijn hart vast toen hij op de trampoline sprong. Ondertussen maak ik me meer zorgen als de peuter tijdelijk geen kapotte knieën of blauwe plekken heeft, want spelen doet hij graag. En springen en rennen doet hij nog liever. Ik wil dus een trampoline, zodat dat kind onverstoorbaar – hopelijk uren – kan spelen op dat ding. En omdat hij pas twee is, wil ik het liefst een inground trampoline.

Communiceer met de buren

Wij hebben een heel leuk buurmeisje. Ze heeft een hoge glijbaan en komt altijd hoi zeggen als ze in haar boom met glijbaan klimt. De Kleinste vindt het fantastisch en kan soms minutenlang naar die boom staren in de hoop dat hij haar weer ziet. Met een trampoline kan hij, als hij enigszins snapt dat hij de hoogte in kan, zelf ook bij haar in de tuin kijken. Ik moet het dan wel even aan de buren weten, wat die vinden het mogelijk vervelend om zo’n pottenkijker te hebben. Met zo’n trampoline kun je trouwens ook plots het leukste huis in de straat worden. Waar alle kinderen willen spelen. Als je ambities hebt om je eigen kinderdagverblijf te beginnen en andere ouders in de buurt even wat rust te gunnen, doe dat dan. Ondergetekende zou je erg dankbaar zijn.

’s avonds zorgt het voor genoeg zitplek voor je bezoek

We hebben het thuis al een aantal keer gehad over een trampoline aanschaffen. In mijn tienerjaren heb ik een tijdje in een revalidatiecentrum gezeten. Ik had posttraumatische dystrofie en moest daardoor veel bewegen, maar dan wel zonder al te veel druk op mijn voeten. Trainen op een trampoline was daarom heel fijn en ook iets wat mijn fysiotherapeut me aanraadde. Dagelijks sprong ik een half uur op de trampoline. Kunstjes – die ik nu echt niet meer kan – lopen, evenwicht bewaren en meer.

Naast dat ik zo’n hippe moeder wil zijn die haar kind straks ook nog versteld kan laten staan, is zo’n trampoline ook megachill als je bezoek hebt. Te weinig stoelen? Gooi een deken op de trampoline en je hebt ineens een relaxplek. En online zijn er ook tal van tips te vinden over slapen op een trampoline.

Volgend jaar laten we de tuin doen. Het is namelijk een behoorlijk oerwoud daar nu. Waarschijnlijk kan ik dan een blog schrijven over waarom ik spijt heb van die trampoline, want zo ben ik ook wel weer.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *