BYOB: Bring your own bear. Niet beer. Nou ja, wel beer, maar dan de Nederlandse beer. Niet de Engelse. Die knuffelbare beren, vaak zacht en met een vrolijk gezichtje. De teddybeer. Veel meer heb je namelijk niet nodig voor deze superleuke buitenactiviteit met kinderen: de teddyberenpicknick! Op 10 juli is het weer zover. Doe jij dit jaar ook mee?

Wat is de teddyberenpicknick?

Als kind woonde ik in Engeland en daar deden we jaarlijks mee aan deze dag: Teddy Bear Picnic Day! Ik weet nog dat ik het helemaal geweldig vond en elk jaar weer onder de indruk was. Een veld vol kinderen en hun teddybeer, lekker eten, drinken, muziek, spelletjes en vooral heel veel vrolijk- en gezelligheid! Jaarlijks op 10 juli organiseren mensen over de hele wereld teddyberenpicknicks. Er zijn geen regels: neem je teddybeer en wat lekkers mee en you’re all set! Trouwens, andere knuffeldieren zijn natuurlijk ook welkom. De olifant die elke nacht naast mijn dochter slaapt heeft inmiddels wel een uitje verdiend.

Ik kon helaas geen foto van een echte Teddy bears’ picnic vinden maar hier deden mijn zusjes en ik er spontaan één, op een parkeerplaats 😉

Hoe organiseer je een teddyberenpicknick?

Steeds vaker zien wij onze vrienden met kinderen erbij in plaats van in de kroeg. Het wordt ook steeds leuker om activiteiten te verzinnen die de kinderen bezig houden voor de kinderen leuk zijn. Dan hebben de ouders het ook een stuk gezelliger. Om die reden heb ik dit jaar voor het eerst een teddyberenpicknick voorgesteld. En eigenlijk is het zo simpel als dat, want alles wat je nodig hebt is dit:

 • Een datum (officieel: 10 juli)
 • Een locatie (een park of tuin)
 • Gasten (je vrienden/familie en hun teddybeer!)

Ik stuurde onze vriendengroep een appje met een korte uitleg over de Teddy bears’ picnic en gaf aan dit jaar ook in Nederland mee te willen doen. Voor de sfeer stuurde ik de party anthem mee, ofwel onderstaand liedje. Dit liedje was ooit de inspiratiebron voor deze feestdag!

Teddyberenpicknick: wat neem je mee?

En als het dan zover is, wat pak ik dan in de bakfiets?

 • Mijn kinderen
 • Hun favo knuffels
 • Een picknickkleed
 • Een picknickmand

En dat was het! Iedereen verzorgt zelf een kleedje en wat lekkers dus niemand hoeft veel te regelen. De kindjes spelen samen en de ouders genieten van het samen buiten zijn. Een muziekje is leuk, een spelletje is leuk, maar alles is extra. Het gaat om een gezellige dag samen, om te vieren dat er knuffels zijn die onze kindjes troosten en een wereld van verbeelding geven!

Ideeën voor een teddyberenpicknick

Natuurlijk kun je het zo gek maken als je wilt, al is de eenvoud van de activiteit wat mij betreft ook de kracht. Maar bedenk gerust meer! Hier alvast wat ideeën:

 • Kringspel: oudere kindjes kun je laten vertellen over hun knuffel. Wat vinden ze er leuk aan? Wat niet? Hoe heet de knuffel? De olifant van mijn dochter heet bijvoorbeeld Ozark. Da’s eigenlijk gewoon hoe ze ‘olifant’ uitspreekt.
 • Laat iedereen een klein hapje voor iedereen maken. Een soort tapas, waardoor iedereen een bordje met van alles heeft.
 • Playlist: neem een muziekbox mee en speel de playlist die jullie van tevoren samen samengesteld hebben. Alles beer- of knuffelgerelateerd natuurlijk. Knuffelrock, kom er maar in 😉
 • Als één van jullie een goede verteller is kun je een leuk verhaal vertellen over deze dag. Dat de beren dan altijd ontsnappen van hun kindje om samen in het bos stiekem te picknicken bijvoorbeeld.
 • Schmink: als je enigszins talent hebt kun je de kindjes schminken zodat ze op hun knuffel lijken!

#teddyberenpicknick

Doe jij ook mee dit jaar? Het is goedkoop, leuk en gezellig, dus laten we er ook in Nederland een traditie van maken. Een leuke buitenactiviteit met kinderen, iedereen wint! Als je meedoet en het op Instagram deelt, tag je ons (@kaktussen.nl) dan? Het lijkt ons superleuk om mee te kijken met de #teddyberenpicknick in Nederland!

P.S. Breng je kinderen (en/of jezelf) vast in de stemming met deze lieve korte film. Het introliedje is Engels maar de film is Nederlandstalig!